MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Myriam L.IK ben dus stapelgek op Annabelle's ( heb er ondertussen 20 gekocht in drie liter potten in lucksgestel)
  Die zou ik dus heel graag vooraan de straat zetten met in het midden een hek, ik zou dus een groene draad van 60-80 cm hoog zetten .
  Daarvoor zou ik dus een buxushaagje laten groeien die de draad na verloop van tijd volledig wegmoffelt, en achter de draad zou ik dus volledig volzetten met annabelle's... Omdat de Annabelles hele grote bloemen hebben en ik gelezen heb dat die durven doorhangen na een regenbui zou ik dus die mizerie willen oplossen door die haag.... Om de straatlopers ( hondjes) van ons erf te houden zou ik dus de tuindraad zetten. En nu komt dus mijn vraag... waar kan ik aan een goeie kwaliteit buxusplanten geraken, die schappelijk van prijs zijn, en hoelang zou het duren om een haag te hebben van laat ons zeggen een 80 a 100 cm hoog?.
  bedankt op voorhand. M.
  Dinsdag 19 Maart 2013 om 20:20

6 reacties

 • Rony H. Rony H. Mooie plant. Hangt inderdaad vanuit de zware bloemen en na regen makkelijk door..
  Waar je echter in Frankrijk buxusplanten haalt.. Ik zou het weten.
  Dinsdag 19 Maart 2013 om 20:25
 • Myriam L. Myriam L. In Frankrijk zijn veel planten vele duurder dan in Nederland of belgïe... en omdat we toch maandelijk naar belgie rijden kunnen we het ook van daaruit meebrengen.... Dinsdag 19 Maart 2013 om 20:31
 • Rony H. Rony H. http://www.buxuskwekerijgoosse...
  Een gespecialiseerd kweker in Oostkamp.
  Dinsdag 19 Maart 2013 om 20:35
 • Myriam L. Myriam L. thx ik zal op hun site eens gaan snuffelen Dinsdag 19 Maart 2013 om 20:44
 • Ik zie je ontwerp zó voor me. Lijkt me heel erg mooi. Klassiek ook. Ik ken 2 tuinen waarin de Annabelles door buxushaagjes worden ondersteund, dat kan heel goed werken.
  Hoe lang het duurt voordat een buxushaag 80 cm is (is dat trouwens niet wat hoog voor de Annabelles?), zal afhangen van de start-grootte van je buxusplanten. Hoe groter de plant des te duurder zal ze zijn.
  Er zijn ook buxussoorten die groter kunnen worden dan andere. En er zijn verschillen in de grofheid van het blad. Een gespecialiseerde kweker zal je dat kunnen laten zien.
  Let wel op de gezondheid van je aanschaf ivm de schimmelinfecties die momenteel rondwaren.
  Woensdag 20 Maart 2013 om 11:53
 • Myriam L. Myriam L. Ik heb het idee opgepikt van het internetsnuffelen, maar vind verdorie de site niet meer, voor mezelf is het niet zo een ramp want het mooie ontwerp is op mijn netvlies gebrand !!! ... Het gaf een strakke landelijke sfeer aan.... Eigenlijk eenvoudige sjiek... dat 100 procent , de uitstraling geeft die we zelf voor ogen hebben.... Het boerenlandleven... met een sjiek maar sympathiek krulleke....
  Iedereen heeft hier wel een antiek hek en gemetste muurtjes.... in van die rotskeien... om de antieke look na te bootsen.... ik ga liever voor authenthiek.... IK laat de natuur onze grens maken aan de straatkant als ik aan een mooi betaalbaar hek geraak moet Theo maar twee zuilen metselen om de poort op te hangen en de annabelles en het haagje vormen de rest.... Het scheelt nog een berg papperassen ( want hier moet je voor elke scheet een formulier invullen ) en een hoop geloop en tijdsverlies.... planten mag je op je erf zetten zoveel je wil, zolang de geburen er maar geen last van hebben...
  Woensdag 20 Maart 2013 om 23:21