MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Jacques H.1. Ik heb 3 grote (8 à 10 m hoog) treurwilgen staan die momenteel al beginnen uit te lopen. Toch zou ik ze eerstdaags drastisch (bijna tot op de helft) willen snoeien en inkorten tot op een paar gesteltakken.
  Is het hiervoor nog de tijd of riskeer ik dat de bomen dood bloeden?
  2. Ik heb een 25-tal zeer jonge (éénjarige) knotwilgen staan. Ze staan echter te dicht bij de buur, die hierover officieel klaagt. De bomen volledig verplanten lijkt me een bijna onbegonnen en zwaar werk, gezien hun al diepe inworteling. Kan ik nu nog de bomen net boven de grond afzagen, de schors onderaan wat wegnemen en de stammen terug planten. De stammen zouden nog ongeveer 1.90 m hoog zijn, waarvan ik een 50-tal cm in de grond zou steken zodat de stam zelf zo ongeveer 1.20 à n1.40 boven de grond zou uit komen.
  Kan ik dit werk nu nog doen? Is de overblijvende hoogte van de stam nog voldoende? En heeft de operatie toch nog kans op slagen, anders kan ik bijna niet anders dan het hout gewoon verzagen, hetgeen ik wel jammer zou vinden?

  Sorry voor deze uitgebreide vraagstelling en alvast bedankt voor jullie bereidwillig antwoord.
  Donderdag 21 Maart 2013 om 21:10

1 reactie

 • Tom N. Tom N. Beste, ik studeer aan het Land- en Tuinbouw Instituut te Oedelem het snoeien van de wilgen kan zolang de plant in rustperiode is, nu dus nog steeds...
  het verplanten van de wilgen zal nu nog wel lukken ( 21/03/2013) naargelang de koude temp. die er nu nog steeds zijn, je kan deze boompjes insnoeien,en dan verplanten dit zorgt ervoor dat de verhouding takken en wortels overeen stemt

  Grtz Tom N.
  Donderdag 21 Maart 2013 om 22:20