Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Griet D.Ik heb enkele witte hortensia's staan en die zijn een 2 tal jaar geleden verplant.De planten staan niet echt slecht,maar toch ook niet mooi vol. Ik merk wel dat er een deel een geelachtig blad hebben. Hoe komt dat. Ze staan wel in de buurt van dennenbomen.
    Woensdag 10 April 2013 om 11:59

5 reacties

  • Katti D. Katti D. Misschien krijgen ze te veel zon Griet ?! Hortensia's staan op hun best in halfschaduw, zo heb ik ondervonden.
    Woensdag 10 April 2013 om 12:17
  • Hoe meer zon, des te meer vocht hebben ze nodig. Dennenbomen trekken met hun wortels heel veel water uit de bodem. Wellicht staan je witte hortensia's te droog?
    Donderdag 11 April 2013 om 14:03
  • Griet D. Griet D. Neen;vocht hebben ze zeker niet tekort.Ik ben gisteren nog gaan kijken,en de aarde voelt echt nog klampig aan. Teveel zon zou wel kunnen, want er is nergens schaduw. Ik ben aan het proberen om daar verandering in te brengen. Maar alles is nieuw en ik weet ondertussen ook dat de compost die ze gebracht hebben niet genoeg geteerd was en nog is.
    Donderdag 11 April 2013 om 20:54
  • Katti D. Katti D. al doende leren we Griet ! leuk dat we van mekaars ervaring kunnen profiteren.
    Vrijdag 12 April 2013 om 07:38
  • Olivier M. Olivier M. Over het algemeen mogen hortensia's zowel in de volle zon als halfschaduw staan. In mijn tuin staan ze zowat overal naar gelang hun soort. Gele bladeren komen voor bij planten die te nat staan. Persoonlijk denk ik dat dit het geval is of dat je bodem niet voldoende doorlaatbaar is.
    Vrijdag 12 April 2013 om 09:36