Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Giel en Joanne C.Vandaag de grond van mijn nieuwe moestuintje naast het huis bewerkt. Door een handig testje uit het grote velt moestuinboek weet ik dat het zware klei grond is. De structuur in de hand nat maken en kneden tot het niet meer glanst. Het bleef kleverige structuur en makkelijk rolbaar.
    Vrijdag 19 April 2013 om 17:42

5 reacties

  • Henk L. Henk L. De eigenschap van klei is dat hij bij droogte heel hard wordt en bij veel vocht dicht slibt.
    Door compost in de klei te verwerken veranderd deze structuur en wordt meer luchtig hetgeen de groei bevorderd.Met die grote tuin kunnen jullie goed aan compost komen zonder deze te behoeven te kopen.
    Vrijdag 19 April 2013 om 19:49
  • Giel en Joanne C. Giel en Joanne C. Dank je Henk. Ik had geen goede compost voor handen, dit jaar.

    Ik heb voornamelijk (bio)moestuinpotgrond toegevoegd, een beetje koeienmest (om de grond iets zuurder te maken), en turf (wel voor extra structuur).

    Ik was te laat om te mulchen, dat doe ik volgend jaar.
    Vrijdag 19 April 2013 om 22:37
  • Henk L. Henk L. Giel,al jullie tuinafval kan gecomposteerd worden en op deze manier krijg je een zichzelf voedende tuin
    Zaterdag 20 April 2013 om 00:32
  • Giel en Joanne C. Giel en Joanne C. Ja, doen we ook... Maar de kwaliteit uit de compostvaten laat helaas nog wel eens te wensen over. Is een punt voor de toekomst.
    Zaterdag 20 April 2013 om 07:33
  • Henk L. Henk L. Als je mij verteld wat er aan die compost mankeert,misschien kan ik wat tips geven waardoor je betere compost krijgt
    Zaterdag 20 April 2013 om 08:30