MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • inmiddels een paar weken verder en nog steeds geen definitief ontwerp of echt idee.
  Wel kom ik langzaam aan tot goede ideeen over stukken van mijn tuin...
  zo wil ik in mijn voortuin centraal in het midden de roos Sneeuwwitje met daarom heen een vierkante vorm van buxus.
  Ook de twee borders links en rechts van mijn terras heb ik al bijna vaste ideeen over maar was toch nog benieuwd naar wat tips...

  Ik wilde in de borders de vrouwenmantel plaatsen maar dit combineren met een andere vaste plant die ook in de winter nog wat kleur heeft of groen is.
  Ik had van John uit Drente gelezen dat Azalea's of Rhododendrons een goede combinatie zouden zijn, en zelf had ik een geranium Phillipe Vapel in gedachten. Wat zou nu het beste combineren en ook erg mooi eruit zien, ook qua hoogte en afmetingen van de verschillende planten ????
  Zondag 21 April 2013 om 16:59

6 reacties

 • Ann V. Ann V. Vrouwenmantel is een heel erg dankbare plant, omdat ze vanaf het verschijnen tot het verdwijnen van het blad aantrekkelijk is. Ook de bloem heeft natuurlijk haar waarde, maar het blad is toch het mooist.
  Wat mij betreft is de bloemkleur van vrouwenmantel, dat zachte, wat onopvallende geel, er één die gewoon vraagt om een combinatie met blauw. En dan niet hemelsblauw, vergeet-me-nietjes blauw, maar een donkerder blauw. En dan denk ik bijvoorbeeld aan een Salvia nemorosa, maar dan wel een blauwe, geen te paarsige. Een bijkomende 'pro' voor deze combinatie zijn de ronde vormen van de vrouwenmantel met de spitse van de Salvia.
  Of je zou aan een Nepeta faassenii kunnen denken, waar je ook de langgerekte blauwe bloeiaren hebt, met klein blad dat op een andere manier contrasteeert met het grotere blad van vrouwenmantel.
  Zondag 21 April 2013 om 17:31
 • Ann V. Ann V. Op deze foto zie je een combo van vrouwenmantel en Salvia nemorosa: http://tilia.zf.mendelu.cz/ust... Zondag 21 April 2013 om 17:32
 • Ann V. Ann V. En hier zie je nepeta met vrouwenmantel gecombineerd: http://stratfordtony.co.uk/gar...
  Op deze foto zie je ook nog een paars-blauwe geranium. Die zou er wat mij betreft zelfs nog meer mogen staan, omdat de bloeiwijzen van nepeta en vrouwenmantel niet echt voldoende contrasteren merk ik nu.
  Zondag 21 April 2013 om 17:35
 • Ann, dank voor het bericht maar is een Salvia nemorosa een wintergroene plant ??
  Ik lees de ene keer op internet dat het wel zo is maar op andere sites lees ik weer van niet...
  Ik zou graag tussen de vrouwenmantel iets plaatsen wat in de winter ook nog iets heeft om naar te kijken, dus groen blad ofzo.
  Mocht dit niet zo zijn heb je dan misschien andere suggesties die in de winter nog wel wat kleur hebben ?
  Zondag 21 April 2013 om 20:11
 • Overigens lees ik hetzelfde over de Geranium Phillipe Vapelle, op de ene site staat wel wintergroen, en op de andere staat van niet....
  Zet me dan toch weer aan het twijfelen
  Zondag 21 April 2013 om 20:13
 • Ann V. Ann V. Inderdaad, aan die vereiste had ik niet gedacht. Nee, het is zo'n plant die in zachte winters het blad wel eens geheel of gedeeltelijk kan houden, maar een garantie is dat zeker niet. Zondag 21 April 2013 om 20:22