MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • Chris V.de 'anemone blanda' zou volgens de beschrijving op de site eetbaar zijn, kan iemand dit bevestigen? Probeer de tuin peuter-veilig te krijgen/houden :)
  Vrijdag 26 April 2013 om 09:38

3 reacties

 • Ann V. Ann V. Tja 'eetbaar'...
  Je zal er inderdaad niet zomaar aan dood gaan, maar ik zou het bloempje toch niet als 'eetbaar' beschouwen en er je slaatje mee versieren. Net zoals wel meer Ranunculaceae is ook dit bloempje licht giftig, maar dat hoeft daarom niet te betekenen dat het niet in een tuin voor kinderen mag... Toen hier een peuter rondliep, groeiden en bloeiden hier in de tuin ook vingerhoedskruid en wolfsmelk...
  Het is beter je kind van kleinsafaan duidelijk te maken dat je niet zomaar overal aan proeft, dan dat het in de eigen tuin perfect veilig kan zijn, en dan elders in de problemen komt!

  Bovendien zal een peuter echt niet zomaar bloemen gaan eten hoor... Bessen vormen een groter risico.

  Anemone blanda kan lichte maaglast geven als je er van eet, en het sap kan eventueel wat huidirritatie geven als je er gevoelig voor bent.
  Vrijdag 26 April 2013 om 10:52
 • Ben het helemaal en volledig met Ann eens. Het is heel belangrijk een peuter te leren dat ze alleen iets in de mond mogen steken nadat ze het aan een volwassene hebben gevraagd.
  Ik heb daarmee toen mijn kinderen klein waren nooit problemen gehad, ondanks de aanwezigheid van convallaria, vingerhoedskruid en andere giftige planten.
  Vrijdag 26 April 2013 om 10:59
 • Chris V. Chris V. bedankt voor de snelle reakties, ben volledig akkoord dat een goede opvoeding de beste preventie is :-) maar wil toch liefst zo weinig mogelijk giftige plantjes in de tuin voor de zekerheid al zullen er zowiezo ook wel enkele blijven staan
  Vrijdag 26 April 2013 om 21:02