MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

6 reacties

 • Ann V. Ann V. Meiklokje? Dat hoef je niet te verzorgen.
  Planten, en het vervolgens liefderijk verwaarlozen. Over vijf jaar kom je ons dan vragen hoe je het weg krijgt.
  Meiklokje is een mooi en lekker geurend bloempje, met eerder saai groen, dat in schaduwrijke hoekjes via zijn wortelstokken al snel tot een dicht tapijt uitgroeit.
  Daarom zou ik het bij voorkeur planten op een plekje in je tuin waar weinig anders wil groeien, en waar je wel groen, maar geen kleur hoeft.
  Maandag 29 April 2013 om 14:54
 • Joke V. Joke V. Alvast bedankt voor de reactie.
  Maar elke bloem heeft toch verzorging nodig? Dan denk ik vooral aan water.
  + wat ik gekocht heb , zit in een potje. En omdat ik niet echt goed weet hoe dit te verzorgen , stel ik mijn vraag hier maar 's op.
  Maandag 29 April 2013 om 15:21
 • Ann V. Ann V. OH... ik dacht dat je het over meiklokjes had die je buiten in je tuin zou gaan planten (mijntuin.org, weetjewel ;-)!)

  Meiklokjes zijn niet meteen kamerplanten, dus echt helemaal happy zal dat zich binnen niet voelen.

  Geef het af en toe wat water, maar zorg dat er zeker geen water in de pot blijft staan... Maar als de bloemen zijn uitgebloeit, zal je op een bepaald ogenblik toch moeten overwegen om het ergens buien uit te planten, want binnenlucht is over het algemeen te droog voor zo'n plantje.
  Maandag 29 April 2013 om 15:38
 • Joke V. Joke V. Ok , bedankt !
  Ja , wou dit voor mijn mama haar verjaardag kopen , ze ziet dit enorm graag , maar het moet wel een verrassing blijven , vandaar dat het nog eventjes op mijn kamer blijft staan.
  maar binnen een kleine week mag het tevoorschijnkomen
  op wat moet ik letten als ik het nog tot die tijd op mijn kamer bewaar?
  Maandag 29 April 2013 om 15:44
 • Ann V. Ann V. Licht! Ideaal zou zijn, als je een kamer op het noorden of het noord-oosten, noord-westen hebt. Dan kan je het plantjes achter het gordijn in het licht zetten. Als mama dan de kamer binnenkomt, ziet ze het niet staan (maar als het bloeit, ruikt ze het misschien wel?). Ligt je kamer op het zuiden, dan liever niet in volle zon, want dan gaat het te snel doorbloeien, en uitdrogen. Dus regelmatig een beetje water en voldoende licht... Maandag 29 April 2013 om 15:51
 • Joke V. Joke V. Weet je soms ook hoe je verder kan als de meiklokjes, in dat potje , uitgebloeid zijn? wat kan er dan gebeuren? kan ik die terug in bloei trekken? zo ja , hoe kan ik dat het beste doen? alvast bedankt voor al je hulp! Donderdag 16 Mei 2013 om 23:50