Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Diana N.Beste tuinders,
    ik heb al verschillende jaren ook verschillende aardbeien planten,maar het probleem is dat er maar een paar aardbeien aan komen.
    ik bemest ze volgens mij wel goed.
    maar blijkbaar doe ik toch iets fout maar wat. graag heb ik jullie hulp hierbij
    alvast bedankt
    Zondag 28 April 2013 om 13:53

15 reacties

  • Lieven G. Lieven G. Diana, mogelijk zijn de planten al oud, waardoor ze sowieso minder vruchten geven.
    Zondag 28 April 2013 om 13:55
  • Diana N. Diana N. ook nieuwe planten geven bij mij geen vruchten
    Zondag 28 April 2013 om 15:05
  • Lieven G. Lieven G. Staan ze in openlucht? Worden ze bevrucht ?
    Zondag 28 April 2013 om 15:07
  • Diana N. Diana N. ik heb planten zowel in de tuin in de volle grond staan als in potten.de namen heb ik daar niet meer van maar deze wel.
    dat is de framberry red dream en die ander is : pineberry white dream.
    over bevruchting dat wist ik niet en weet ook niet of dat wel gebeurd.
    heb wel hommels, bijen, vlinder en vogels in de tuin
    Zondag 28 April 2013 om 15:26
  • pineberry en framberry geven heel weinig opbrengst in vergelijking met 'gewone' rode aardbeien, 100g-150g per plantje.
    Zondag 28 April 2013 om 15:33
  • Diana N. Diana N. de anderen zijn gewoon de rode aardbei.geloof een door bloeier maar alles zet zich in het blad dus heel veel bladeren,op laast haal ik er maar wat bladeren af in de hoop op aardbeien.
    framberry mag wel weinig geven , maar ik heb er nog niet 1 van geproeft en dat werkt wel frustreren dat je van zowel de rode of die anderen geen vruchten krijgt.
    dit jaar probeer ik het nog eens en dan geloof ik het wel.koop er telkens bij maar geen vruchten
    Zondag 28 April 2013 om 15:41
  • Geef je misschien teveel stikstof bij het bemesten? Dat geeft veel blad maar weinig vruchten.
    Zondag 28 April 2013 om 16:03
  • Diana N. Diana N. hoe kan ik daar dan achter komen van te veel stikstof??? en van aardbeien mest mag je toch verwachten dat het in goede verhouding is.wat kan ik dan het beste doen???
    Zondag 28 April 2013 om 17:03
  • Dat zou wel goede mest moeten zijn ja, maar de aanbevolen hoeveelheden op de verpakking zijn meestal overdreven, goed voor de verkoop ! Ik zou de aardbeien dit jaar geen meststoffen meer bijgeven, meestal doe je dat alleen voor het planten zodat ze goed beginnen groeien maar daarna niet meer, aardbeien zijn gevoelig voor overbemesting.
    Zondag 28 April 2013 om 22:23
  • Esther R. Esther R. Aardbeien houden in basis van een beetje zurige grond. Kan het zijn dat je grond wat alkalisch is?
    Zondag 28 April 2013 om 22:44
  • Diana N. Diana N. oke dan weet ik waar het probleem zit.dan geef ik ze teveel mest omdat ik denk dat ze teweinig hebben en daardoor geen vruchten.
    het andere is dat de grond te alkalisch is ik zal ze wat turf bij geven..
    dank je wel voor de oplossing weet nu wat ik verkeerd deed en zal nu de tips in de praktijk uitvoeren en dan zal ik toch wel vruchten krijgen.nogmaals bedankt voor de antwoorden ben hier zo blij mee. na jaren er mee bezig te zijn en nooit geen vruchten maar wel blad.
    maar moet ik de nieuwe uitlopers er wel bij weghalen of maakt het niks uit dat die blijven
    Maandag 29 April 2013 om 12:28
  • Je mag die weghalen, maar zorg dat je je niet vergist tussen uitlopers en bloemen, wacht tot je duidelijk het verschil ziet. Als je ook éénmalig dragende aardbeien hebt (geven 1 keer vruchten in juni) die leggen hun bloemen al voor de winter aan, dus valt er nu waarschijnlijk niet veel meer aan te veranderen.
    Maandag 29 April 2013 om 12:50
  • Diana N. Diana N. ik wacht volverwachting af wat het word dit jaar ik weet nu hoe moeilijk het is om die mooie vruchten te krijgen
    Maandag 29 April 2013 om 13:35
  • Ann V. Ann V. Ik snap je teleurstelling... Wij hebben jarenlang veel zorg besteed aan ons aardbeienperceel, met toch een tegenvallend resultaat. Twee jaar geleden hebben we dan - door tijdsgebrek - besloten om die aardbeien maar als bodembedekker te beschouwen en er verder helemaal niets meer aan te doen. Met als gevolg dat we het jaar daarop letterlijk omkwamen in de aardbeien. We hebben onze halve vriendenkring moeten optrommelen om ze te komen plukken, want we kregen ze zelf echt niet meer opgegeten/verwerkt...
    Maandag 29 April 2013 om 14:29
  • Diana N. Diana N. dit is gewoon te gek.
    hier blijkt maar weer dat geen zorg beter dan overbezorgd.
    ik wacht dit jaar af, ik ga doen met de tips die ik heb gekregen en ander ga ik ze dan ook maar gebruiken als bodem bedekkers.en hoop dan net zo beloont te worden.
    Maandag 29 April 2013 om 16:18