MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Katti D.Een vraagje voor onze tomatenspecialisten : gisteren kocht ik Lycorossa trostomaten. Deze zouden speciaal gekweekt zijn met een hoger lycopeengehalte (of is dat een fabeltje ?). Indien ik hiervan zaadjes oogst, zou ik ze zelf kunnen kweken volgend jaar en zo ja, zouden deze tomaten dan nog dezelfde kwaliteiten hebben ?
  Dinsdag 30 April 2013 om 07:52

3 reacties

 • Ann V. Ann V. Katti, over Lycorossa, de naam waaronder die tomaatjes in de supermarkt liggen, is heel weinig te vinden. Iets meer over Licorossa, en dat is waarschijnlijk dezelfde.

  Wat ik over Licorossa vindt, is dat het een 'hybride' is, ik vermoed dus een F1.
  In dat geval zullen de nakomelingen van jouw zaadjes er heel anders kunnen uitzien dan de tomaten die jij kocht.
  Ik vond ook ergens een interview met een landbouwer die Licorossa teelde voor de Zwitserse markt, en daarin las ik dat hij 'de licentie had verworven om Licorossa te telen voor de Zwitserse markt'. Het lijkt er dus op, dat dit een van de 'gepatenteerde' zaden is, waarop een grote firma het alleenverkooprecht eist. Ik denk ook niet dat er zaad voor Licorossa in de kleinhandel verkrijgbaar is.

  Heb je veel plaats om tomaten te kweken? Zo ja, dan zou ik zeggen: gewoon proberen.
  Dinsdag 30 April 2013 om 10:57
 • Ann V. Ann V. Oeps... dt-fout hierboven. Ik heb ze gezien, dus niet alsnog zout in de wonde wrijven aub ;-) Dinsdag 30 April 2013 om 10:58
 • Katti D. Katti D. :-) Ann, hoe weet jij dat dt-fouten mijn stokpaardje zijn ? Was al 'bang' dat 't zoiets zou zijn ... maar ga 't toch proberen hoor ! Dinsdag 30 April 2013 om 11:18