MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • Nathalie v.Longkruid en valeriaan weggebracht naar tuinierster in Opglabbeek; terug met boerenkervel, hosta (is dat eigenlijk een inheemse plant?), dille en nog iets met een latijnse naam zoiets als heuchtiablabla? Opzoeken en uitproberen. Zo leuk om andervrouws tuin te zien!
  Dinsdag 30 April 2013 om 22:05

3 reacties

 • Ann V. Ann V. Neen, Hosta (hartlelie) is van oorsprong afkomstig uit Noord-Oost Azië. Het zijn planten uit de Asperge-familie (Asparagaceae), en ze zijn eveneens eetbaar. In Japan heten vooral de bloemknoppen, al dan niet ingelegd, een delicatesse te zijn, maar ook de jonge stelgels en bladscheuten zouden gegeten worden.
  Ik ben dan weer nieuwsgierig naar die boerenkervel. Ik vind daarvan enkel die Nederlandse naam terug op het internet, geen botanische naam of verdere info. Ik veronderstel dus een streeknaam, wellicht voor Roomse Kervel?
  Woensdag 1 Mei 2013 om 08:52
 • Ann V. Ann V. En die heuchtiablabla is wellicht het Purperklokje, Heuchera sp.
  Een plantje uit de steenbreekfamilie, waarvan de Nederlandse naam (en met name 'klokje') mij een beetje onduidelijk is. Wordt vooral voor het donkerpaarse blad aangeplant, heeft een wat onopvallende bloem.
  Woensdag 1 Mei 2013 om 09:39
 • Nathalie v. Nathalie v. Dank je wel Ann! Ik denk inderdaad, gezien jeomschrijving dat het de Heuchera is. Purperklokje ga ik beter onthouden, latijn is nooit mijn sterke kant geweest.
  Ook hartlelie vind ik een mooiere naam dan hosta. Ik zal eens op zoek gaan naar een recept. Boerenkervel had ik ook nog nooit gehoord, maar het lijkt ook veel op de giftige dollekervel.
  Woensdag 1 Mei 2013 om 17:34