MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

3 reacties

 • Ann V. Ann V. Om nu al kikkerdril van de groene kikker te hebben is wat vroeg denk ik... Bruine kikkers en padden hebben al gepaard, maar de paartijd van de groene kikker begint pas half mei, en kan tot eind juni, begin juli duren.
  In tegenstelling tot dril van de bruine kikker die bovendrijft zakt die van de groene kikker naar de bodem... Moeilijker te vinden daardoor.
  Opletten ook van welke groene kikker je dril hebt...
  Er is de poelkikker (oorspronkelijk inheems) met zijn 'romantische' sonore gekwaak, de meerkikker (geïntroduceerd uit Oost-Europa) die een wat meer lachend, kakelend gekwaak laat horen (wordt meestal als niet aangenaam beschouwd als het even aanhoudt), en tenslotte de middelste groene kikker (bastaard van de vorige twee, die fertiel is, in tegenstelling tot veel andere bastaarden), en diens gekwaak is een mengeling van de vorige twee.

  De meeste mensen geven duidelijk de voorkeur aan het gekwaak van de poelkikker, dus als je die wil moet je heel zeker zijn dat je de goede dril
  Vrijdag 3 Mei 2013 om 15:38
 • Willem v. Willem v. ok, dus 2 van de 3 moeten het worden , ik heb geen groene kikkers hier in de bak , huhuhu
  Vrijdag 3 Mei 2013 om 18:33
 • Willem v. Willem v. Al jaren heb ik een vreemde eend in de bijt,
  ik noem hem Honde kloot , omdat de zaadballen er op lijken [ de honde klootzak]
  hij bloeit niet ,blijft blad vast 's winters
  vertakt zich vanaf een 50cm en geeft zaad dat weg schiet als de zon de druk opvoert in de zaadbal, en komt dus overal terecht , schiet wel 2 meter ver weg dat gekrulde zaad..
  ps. hij staat in mijn album met deze naam , ik weet niet hoe hier een foto bij te plaatsen
  Zaterdag 4 Mei 2013 om 20:27