MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Sandra S.Na een lange, héle lange winter is het nu dan toch eindelijk voorjaar! De natuur heeft lang zijn adem ingehouden, maar barst nu dan toch eindelijk los. Iedere dag wordt het een beetje groener om ons heen en verschijnt er steeds meer kleur door de bloeiende tulpen, narcissen en blauwe druifjes.

    Het is nu weer heerlijk om in de tuin bezig te zijn terwijl om je heen de vogeltjes druk kwetteren en in de weer zijn en de hommels lui langs de bloempjes van het longkruid zoemen.

    De afgelopen weken hebben bij ons vooral in het teken gestaan van snoeien, snoeien en snoeien. En toen al het takkenafval verwerken en opruimen. En nu ben ik vooral aan het wieden; paardenbloemen, boterbloemen, brandnetel, hondsdraf en zevenblad, er komt bij ons geen einde aan! Dat is het enige echte nadeel van het wonen midden in de weilanden, want die strijd moet je blijven voeren als je niet wilt dat je tuin wordt overwoekerd. Nog een paar weken en dan wordt de bodem grotendeels bedekt door de vaste planten en zal het wieden een stuk minder worden.

    Verder is een stronk van een oude appelboom verwijderd die we een paar jaar geleden hadden afgezaagd. Op die plek in de border kunnen nu weer andere planten worden geplant.
    Zondag 5 Mei 2013 om 10:44

1 tuinier vindt dit leuk