MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Riky S.

 • Riky S.Ik heb de Verbena Bonariensis staan, deze is vorig jaar geplant en heeft geweldig gebloeid. Ik zie op dit moment nog geen leven er in komen. Zouden ze dan toch de winter niet hebben overleefd of zou het nog komen?? Weet iemand van jullie dat?
  Dinsdag 7 Mei 2013 om 08:48

4 reacties

 • Ann V. Ann V. Verbena bonariensis is inderdaad niet betrouwbaar winterhard. In strenge winters gebeurt het inderdaad dat ze het loodje legt, maar gewoonlijk duiken er dan toch wel her en der zaailingen op.
  In mijn tuin zijn de bestaande planten dan ook al heel regelmatig verdwenen. Maar afgelopen winter hebben ze goed doorstaan. Het was weliswaar een lange winter met veel vorst, maar de minimum temperaturen zijn niet zo diep gezakt als in de eerder winters, en bovendien lag er een isolerende laag sneeuw.
  Maar wellicht dat het bij jou kouder was dan hier in de Belgische Kempen?
  Dinsdag 7 Mei 2013 om 09:19
 • C F. C F. gewoon afwachten bij mij komen ze nu pas op Dinsdag 7 Mei 2013 om 09:27
 • Riky S. Riky S. dank voor jullie reactie, denk dat ik dan toch nog maar even geduld moet hebben. Dinsdag 7 Mei 2013 om 13:16
 • Mia V. Mia V. zelfs al komen de planten niet meer tot leven als je oplet krioelt het reeds van de heel jonge plantjes die uitgezaaid zijn van vorig jaar, tenzij je nauwkeurig alles reeds geharkt hebt of zo, die plantjes hebben een licht rode schijn als ze uitkomen, als ik niet oplet staat mijn hele tuin terug vol met verbena...mooi, ook de vlinders!
  Dinsdag 7 Mei 2013 om 21:03