MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Henk L.Vandaag een honingzolder op de bijenkast geplaatst.
  De bijen halen van overal stuifmeel,het lijken wel kleine wieltjes aan hun achterpootjes.
  Heel veel zevenblad verwijderd waar mogelijk en ook nog diverse bloemen gezaaid.
  Het gras in de achterste tuin gemaaid en gedeeltelijk als mulchlaag tussen de wortels en de uien gelegd,dit tegen uitdrogen en ook weer als voedsel voor de planten.
  Er zit nu 1 kip te broeden op 5 eieren,heb voor haar een eigen ruimte gemaakt lekker donker en rustig en wordt niet gestoord door de andere kippen die dan ook nog wel even hun eitje willen laten uitbroeden door zuster kip.Eenmaal de eerste kuikens er uit broed moeder kip niet verder en de andere eieren moet je dan weg doen.
  Dinsdag 7 Mei 2013 om 19:54

5 reacties

 • Wat is een honingzolder, Henk? Dinsdag 7 Mei 2013 om 20:32
 • Henk L. Henk L. Hoi Wilma,in een honingzolder zitten raten(ramen die minder hoog zijn)dan in de broedkamer.Onder in de bijenkast heb je de vliegplank,de start en landingsbaan voor de bijen.De bijen komen dan direct in de broedkamer meestal zijn dit 2 hoogsels (verdiepingen)waar de koningin in de ramen haar eitjes legt,na de broedkamers volgt dan de honingzolder,hierin slaan de bijen hun honing op.
  Om te voorkomen dat de koningin ook in de honingraten haar eitjes gaat leggen zijn die 2 gedeelten gescheiden door een rooster het zogenaamde koninginnenrooster,de bijen kunnen wel door de openingen maar de koningin niet,dus blijft zij in de broedkamers.
  De cellen van de honingramen lopen schuin naar beneden zodat de honing er niet uit kan lopen,iedere cel wordt nadat deze vol is afgedekt met een waslaagje,zijn nu alle cellen afgedekt dan is dit het teken van de imker dat het de honing kan gaan slingeren.
  Dinsdag 7 Mei 2013 om 20:49
 • Wat interessant, Henk. Weer wat nieuws geleerd. Succes! Dat het een goed honing- en bijenjaar mag worden> :-) Dinsdag 7 Mei 2013 om 20:57
 • Henk L. Henk L. dank je wel Wilma en ik hoop dat jij weer dit jaar van jouw tuin mag genieten. Dinsdag 7 Mei 2013 om 21:04
 • Ook dank je! :-} Dinsdag 7 Mei 2013 om 21:08