Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • Wilde T.Nu de basis er is, van de tuin, wil ik graag een beetje een 'natuurlijke tuin' - planten die zichzelf wat redden en uitzaaien zodat er weinig te schoffelen overblijft. :-) (Schoffelen is namelijk heel vervelend in de klei hier. Meestal woelen we de grond om met zo'n tuinklauw. En we hebben een flinke laag grond en compost aangebracht, maar ja, voor je het weet ... )

    Heeft iemand nog tips voor zulke planten? Gewenste kleuren zijn paars/blauw, wit en roze.

    Tips voor een 'natuurlijke tuin' (wat jullie daaronder verstaan) zijn ook welkom.
    Woensdag 8 Mei 2013 om 16:00

4 reacties

  • Wesley E. Wesley E. Lupine, verbena, zonnehoed en ridderspoor. Dit redelijke woekeraars.maar perfect geschikt voor een natuurlijke tuin.
    Tip voor de klei bewerken met grof zand wordt het een stuk ruller van.
    Woensdag 8 Mei 2013 om 19:08
  • Wilde T. Wilde T. Bedankt voor de tips! Geranium heb ik er instaan, dus dat moet goedkomen. Lupine staat in de voortuin, dus ook mooi.
    Woensdag 8 Mei 2013 om 20:29
  • Gillian R. Gillian R. Pachysandra als groenblijvende bodembedekker in (half)schaduw. Breidt zich in een gestaag tempo uit zonder te woekeren en houdt daarmee onkruid weg. Lelies en Alliumsoorten, geschikt voor verwildering. Heb er ooit een paar bollen van in de tuin gezet, het worden er rustig aan meer en ik heb er al jaren plezier van zonder er echt naar om te kijken. En de meeste rozen doen het goed op kleigrond. Voor de wat natuurlijker tuin is bijv. Rosa Glauca een hele mooie struik met prachtig grijsgroen blad.
    Donderdag 9 Mei 2013 om 07:00
  • Wilde T. Wilde T. Dank je wel voor de tips. Ik ga er naar kijken.
    Vrijdag 10 Mei 2013 om 12:51