MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Pluktuin D.De wintergroenten zijn nu zo langzamerhand echt wel op aan het raken. Mag ook wel, half mei. Op de tuin staan nog wat dunne preitjes; niet meer genoeg voor preitaart, wel nog voor een soepje. Ook staat er nog steeds pastinaak. Die is flink uitgelopen en vormt een malse toef groen blad boven de grond. Dat blad is gelukkig ook eetbaar. Voor de echte pastinaakliefhebber: maak eens een stamppot van aardappel met pastinaak, en stamp daar op het laatst het fijngesneden pastinaakloof doorheen. Lekker met uitgebakken spekjes.
    De groei van de nieuwe gewassen op de tuin is door de plotselinge kou weer tot staan gebracht. In elk geval hebben de asperges er weinig zin in met dit weer. Kleine porties dus weer! Daar staat tegenover dat er nog altijd volop spinazie is. Als het warm was gebleven, was die allang gaan bloeien. Nu is er lekker veel mals blad te snijden.
    Een leuk aardigheidje op de tuin is bosknoflook. Dit zijn hele jonge knoflookplantjes, die dicht op elkaar geplant zijn en in zijn geheel kunnen worden gegeten. Er zit dus geen echte knoflook bol aan, het gaat juist om het blad. Fijngesnipperd kan het in salades of op het laatst mee in gerechten. Het hele plantje gebruiken, van top tot teen.
    Vrijdag 17 Mei 2013 om 16:20