Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • Arie K.Wij hebben een nestkastje met koolmeesjes in de tuin. Kan het kwaad dat voerende ouders gepelde zonnebloempitten voeren aan de jonge vogeltjes? We zien ze soms direct van voedersilo naar nestkastje vliegen met een pit die ze dan precies eerst nog kleiner maken.
    Zaterdag 18 Mei 2013 om 16:27

6 reacties

  • Floor v. Floor v. Ze halen het voedsel wat geschikt is en zoeken wat geschikt is voor hun kleintjes en voor de broedster.
    Zaterdag 18 Mei 2013 om 19:27
  • Robert C. Robert C. Wij hebben ook een nestkastje met koolmezen. De jongen zijn uit het ei want ik hoor ze piepen als de ouders ze voeren. Heb ook pindanoten hangen in de tuin en daar eten ze af en toe van. Kan geen kwaad.
    Zaterdag 18 Mei 2013 om 19:28
  • Floor v. Floor v. We geven ze wel eens meelwurmen;zitten veel eiwitten in!
    Zaterdag 18 Mei 2013 om 19:36
  • Esther R. Esther R. Het is wel belangrijk dat de kuikens wormen en ander vochtig spul krijgen voor het vocht dat zij weer binnen krijgen. Het schijnt dat kuikens ook kunnen verdrogen wanneer de ouders dicht bij gemakkelijk voer in de vorm van zaden vinden. Ik heb geleerd: vorst weg, voer weg..
    Zaterdag 18 Mei 2013 om 22:15
  • Volgens de Vogelbescherming kan het geen kwaad om de vogels langer te blijven voeren, @Esther. De ouders voeren de jongen insecten en rupsjes e.d. en gebruiken ons vogelvoer als snelle voedselbron voor zichzelf.
    Donderdag 23 Mei 2013 om 00:22
  • Arie K. Arie K. @Esther: had ik ook gelezen ( http://www.vogelbescherming.be... ). Voorlopig heb ik alles weggehaald en zodra ik zeker ben dat de kleintjes een week oud zijn hang ik het weer terug, het is tenslotte heel koud voor de tijd van het jaar.

    Iedereen bedankt om te reageren!
    Donderdag 23 Mei 2013 om 08:37