MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • Bloempie F.Va

  Dit weekend zijn we begonnen om de tuin op te ruimen. Er staan voor een groot deel bramen in. Iemand een idee hoe je deze plant uit de tuin krijgt en houd?
  Maandag 20 Mei 2013 om 15:58

4 reacties

 • Wim d. Wim d. Af knippen en zoveel mogelijk wortels weghalen de scheuten die daarna nog opkomen met in de grond afknippen dan gaat het goed komen Maandag 20 Mei 2013 om 16:50
 • Bibliotheek Geel Bibliotheek Geel Zoals Wim zegt, met wortel en al uitroeien. Desnoods in 2 of 3 keer
  (ik heb er ervaring mee).
  Dinsdag 3 Februari 2015 om 14:59
 • Bloempie F. Bloempie F. We hebben inmiddels een groot deel van de tuin afgegraven en de bramen verwijderd. Daar waar weer stukje boven komt pak ik de schop er weer bij. Er staat in een kleine hoek nog wat. Hier hebben we van de zomer lekkere bramen van gehad en jam gemaakt. Ik ga kijken of ik één struik kan houden zonder dat het weer overal op komt. Zaterdag 7 Februari 2015 om 18:52
 • Bibliotheek Geel Bibliotheek Geel Ik weet niet zeker of de wortels van wilde bramen zomaar ondergronds uitlopen, ik elk geval gaan takken ook gewoon wortelen waar ze de grond raken.
  Daarom bind ik tayberries aan langs de muur gespannen horizontale draden, ze maken nieuwe scheuten enkel rondom de wortel en lopen nooit ondergronds uit. Nieuwe frisgroene scheuten groeien al voor de vruchten op de 1 jaar oude takken rijp zijn. Na de oogst knip ik meteen de oude takken weg en behoud de jonge voor volgend jaar.
  Dinsdag 10 Februari 2015 om 13:38