MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Johanna H.Hoe is het weer in de rest van Belgie? Hier in de Oostkantons is het heel koud. Vandaag max. 7°, de komende 2 nachten waarschijnlijk vorst en morgen en overmorgen wellicht sneeuw. Mijn zaailingen willen nauwelijks groeien met deze al zo lang aanhoudende koude. Woensdag 22 Mei 2013 om 21:16

4 reacties

 • Vicky S. Vicky S. Hallo Johanna,
  Wij zijn vanmorgen opgestaan met regen, en koud net op de radio hoorden ik dat het zou sneeuwen in de oostkantons. Nu heb ik gisteren gezien in de tuin dat de hosta's echt wel groter zijn dan andere jaren, daar is het goed voor.Bij ons doen de zaailingen het ook niet,zijn wel de eenjarige maar ze zouden de grond in moeten.
  Wij hopen dat het gaat veranderen,
  Sterkte
  Groetjes
  Vicky
  Donderdag 23 Mei 2013 om 09:33
 • Johanna H. Johanna H. Hallo Vicky,
  Dank voor je reactie.
  Hosta's vind ik erg mooi, maar we hebben hier zoveel slakken dat Hosta's hier in de tuin geen optie zijn. Ik heb 1 plant in een hoge plantenbak waarbij de slakken niet kunnen komen.
  Zowel mijn 1-jarigen als mijn vaste planten- zaailingen doen het slecht. Nog niet eerder meegemaakt.
  Ik zie dat je heel veel planten hebt. Verzamel je daar ook zaden van? Ik zou graag zaden ruilen. En als je geen zaden verzamelt wil ik ook wel zaailingen/stekken ruilen.
  Laat me maar weten hoe je daar over denkt.

  Groeten van
  Johanna

  Donderdag 23 Mei 2013 om 22:10
 • Vicky S. Vicky S. Hallo Johanna,
  Zouden varens geen optie zijn daar komen de slakken niet op af.
  Stekken heb ik altijd wel, omdat ik meestal in september begin uit te dunnen
  Soms heb ik ook zaad, maar dat is meer van eenjarige.
  Ben vandaag eenjarige voor in de bloembakken gaan kopen. En deze namiddag eventjes een goede dag gaan zeggen bij een kweker hier in de buurt nl. "de kleine oase" is juist over de grens hier. Maar ongelukkig voor mijn portemonnee zat het koffer van de auto weer vol met vaste planten.
  Groetjes
  Vicky
  Vrijdag 24 Mei 2013 om 17:37
 • Johanna H. Johanna H. Ik heb al wat varens en ook wel andere schaduwplanten waar de slakken niet aankomen. Maar ik vind Hosta's zo mooi en dus is het jammer dat ik die hier echt niet kan houden.
  Ik koop nooit planten, juist vanwege het feit dat mijn portemonnee daar niet vol genoeg voor is. Daarom kweek ik alles zelf op, zowel 1-jarigen als vaste planten en zelfs struiken en bomen. Gaat over het algemeen heel goed en krijg daardoor ook heel bijzondere soorten. Alleen dit jaar is het te lang koud met steeds maar weer vorst als de zaailingen net verspeend zijn.
  Ben dit weekend niet thuis en ben dus benieuwd hoe mijn plantjes er dinsdag bij zullen staan. Het weer wordt in ieder geval wat beter.
  Groetjes,
  Johanna
  Zondag 26 Mei 2013 om 17:35