MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Pluktuin D.Hoe goed we ook ons best doen op de tuin, met deze kou groeit er niet veel. Of we hoog springen of laag springen, warmte is nodig voor de groei van onze gewassen. Het enige wat goed groeit met dit weer, is gras en onkruid!

    Toch is er wel weer wat nieuws te zien op de tuin: we hebben twee nieuwe kruidenperken aangelegd. Op de scheiding tussen de boomgaard en de groentetuin is een lang perk aangelegd, waar we alle keukenkruiden bij elkaar zetten. Er staat al heel wat, waar van geplukt mag worden: tijm, kervel, dragon. Peterselie, koriander, selderij en dille komen er ook nog bij. Het andere kruidenperk, tussen de platte bak en de eikenboom, is nu helemaal ingericht met theekruiden. Ook hier verschijnt steeds meer waar al van geplukt kan worden: witte dovenetel, pepermunt, marjolein enz.

    Over een goede week, op zondag 2 juni, houden we Open Tuin. Voor deelnemers is het natuurlijk elke dag open tuin, maar we willen u evengoed uitnodigen om op deze feestelijke dag te komen. We hebben dan ook wat gasten: de plaatselijke imker komt met zijn producten, tuinontwerpster Riet Wolsink laat zien wat ze in huis heeft, en de Permacultuuracademie Nederland verzorgt demonstraties compost maken.
    Vrijdag 24 Mei 2013 om 15:27