MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Boer ThomasPrijs planten?
  Wat betalen jullie gemiddeld voor een P9 potje (klein potje, 9cm) in je tuincentrum?
  Ik betaal normaalgezien 1.5€ (behalve heel algemene planten, zoals klimop, vinca minor etc die meestal iets goedkoper zijn). Voor een grote plant is de prijs meestal 6.5€.
  Ik merk wel dat er serieuze prijsverschillen zijn als je je planten aankoopt bij de 'grotere' tuincentra (bvb Intratuin enz), daar lopen de prijzen serieus op (2-3€+ voor een klein potje).
  Maandag 27 Mei 2013 om 10:26

5 reacties

 • Ann V. Ann V. Ik heb er eerlijk gezegd geen idee van... Het is alweer even geleden dan ik nog planten gekocht heb.
  Wel hebben we een paar weken geleden in Engeland gemerkt dat de tuincentra voor plantgoed daar ongelooflijk duur zijn in vergelijking met de Belgische. £ 3.00 voor een P9 potje was daar goedkoop, maar de prijzen liepen op tot £ 9.00.
  De eigenares van de B&B waar we logeerden vertelde ons dan ook dat zij plantgoed liever in Nederland bestelde, omdat ze dan (voor grotere hoeveelheden) ondanks 'shipping and handling' al snel goedkoper uit was dann bij aankoop in Engeland.
  Maandag 27 Mei 2013 om 11:01
 • Boer Thomas Boer Thomas wow, dat is wel héél duur inderdaad.
  Dan zijn we toch beter af in BE.
  Anderzijds, je moet toch wel opletten in welke tuincentra je je planten koopt ... er zitten hier ook serieuze verschillen op.
  Nuja, ik kweek de meeste plantjes uit zaad dat ik vrij goedkoop online koop.
  Maandag 27 Mei 2013 om 14:33
 • Lieven G. Lieven G. Bij de boomkweker in onze buurt betaal ik toch gemiddeld 4 euro voor een vaste plant in een P9. Maandag 27 Mei 2013 om 20:47
 • Heidi Heidi Bij de boomkwekerij De Batterijen hier in de Betuwe zijn de prijzen bespottelijk laag. Vanaf 1.20 tot voor een 'dure' Astrantia cultivar bijvoorbeeld uiterlijk 4,50 euro. Maar daar betaalde ik in de buurt van Utrecht het dubbele voor. Wat bij mij als 'onkruid' groeide was daar bespottelijk duur. In Engeland is het inderdaad ook schrikbarend duur. Je hoeft maar op te letten tijdens Gardeners World om het te zien. Daar wordt ook aangeraden om de wortelkluit uit de pot te halen en te inspecteren. Bij een tuincentrum hier zouden ze een rolberoerte krijgen... Maar met die gehanteerde prijzen is dat daar goed te begrijpen. Maandag 27 Mei 2013 om 22:09
 • Jolanda v. Jolanda v. Denemarken:

  Eenjarigen
  bijv. geranium, Spaanse margriet, petunia) 2,50-5,50 euro, 11cm pot.
  Goedkopere 6-packs e.d. bij supermarkten (bijv. 6,75 voor 10 plugs met viooltjes).

  Vaste planten
  bijv. Vinca, klimop - 3,65 (12cm pot)
  bijv. Alchemilla mollis, Thalictrum - 6,75 euro (literpot)
  Dinsdag 28 Mei 2013 om 15:00