Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Willy D.

  • Willy D.Heb een lekkere sla gekregen om te planten en intussen om op te eten, maar ken de naam er niet van en zou van de plant graag zelf zaad voor volgend jaar willen oogsten. Mijn vraag hoe moet ik dat doen?
    Woensdag 29 Mei 2013 om 14:19

3 reacties

  • Ann V. Ann V. Wel van eten, maar niet te uitbundig, en zorgen dat je de groeipunt niet beschadigd. M.a.w. de blaadjes stuk voor stuk van de plant afplukken/snijden.
    Op een bepaald ogenblik (en des te sneller naarmate het warmer en droger is) zal de sla gaan 'doorschieten', en een bloeistengel vormen. Laat hem vrolijk bloeien, en daarna het zaad laten afrijpen.
    Het is mogelijk dat uit dat zaad dezelfde sla komt als die je nu hebt, maar als dit een 'F1'-hybride is, of als er andere rassen in de buurt staan te bloeien, kan er ook iets anders uit voorkomen. Maar leuk is het wel om zelf zaad te winnen.
    Woensdag 29 Mei 2013 om 15:19
  • Joachim D. Joachim D. zet eens een foto van die sla erop , zo kan ik zien welke het is

    Woensdag 29 Mei 2013 om 16:12
  • Willy D. Willy D. Hartelijk dank voor de reacties en de goede raad die ik zeker zalvolgen
    Woensdag 29 Mei 2013 om 19:18