Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • M.J. C.Een allium in de voortuin heeft broedbolletjes (aldus geïdentificeerd), maar wat kan ik er mee? Kun je die in de grond stoppen? Komen daar dan kleine nieuwe alliumplanten uit?
    Woensdag 29 Mei 2013 om 16:11

4 reacties

  • Ann V. Ann V. Inderdaad... die broedbolletjes kan je weer uitplanten. Alliums die broedbolletjes vormen zijn bv Allium vineale (kraailook), Allium cepa var. viviparum (Egyptische ui), en ook Allium carinatum (Berglook) vormt vaak eerder broedbolletjes dan bloemen.
    Woensdag 29 Mei 2013 om 18:37
  • M.J. C. M.J. C. Aha. Ik heb geen idee welke er in m'n tuin staat, zou zelfs een van oorsprong supermarkt-ui kunnen zijn die binnen uitliep en waarvan ik 't jammer vond om 'm weg te gooien.. Maar Ann, weet je of ik die bolletjes dan eerst moet drogen? Of direct in de grond nadat de bloem zo goed als is uit uitgebloeid?
    Vrijdag 31 Mei 2013 om 20:06
  • Ann V. Ann V. NIET drogen... het gaat immers niet om zaad, maar om een begin van een plant. Als je die laat (uit)drogen is ze dood.
    De kraailook in mijn tuin is allemaal afkomstig van wat verse bolletjes die ik tijdens een wandeling verzamelde en vervolgens meteen uitstrooide.
    http://annetanne.be/kruidenkle...
    Zaterdag 1 Juni 2013 om 12:48
  • M.J. C. M.J. C. Oh, dank je wel voor de tip. Ik kon er op 't internet heel weinig over vinden, bijna niets. De bloemen zijn nu bijna uitgebloeid, dat uitstrooien is een leuk idee. Ben benieuwd of ze aanslaan :-)
    Zaterdag 1 Juni 2013 om 14:54

2 tuiniers vinden dit leuk