MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Christiane V.

 • Christiane V.heb vorig jaar een harde gentse azalea geplant in de halfschaduw,hij kreeg mooie blaadjes maar geen bloemen,hoe zou dat komen?hoe kan ik zorgen dat hij bloeit,hoop ik volgend jaar?
  Woensdag 29 Mei 2013 om 18:19

2 reacties

 • Ann V. Ann V. Heb je hem heel erg met mest verwend vorig jaar? En heeft je plant daardoor overvloedig en vrij donker blad? Dan zou het kunnen dat hij zich zo verschrikkelijk gezond voelt, dat hij het nog helemaal niet nodig vond om aan 'de instandhouding van de soort' te denken, en bloeien daarom nog maar even uitstelt.
  Maar het zou ook kunnen dat de combinatie van 'vorig jaar energie hebben moeten steken in het aanslaan op de nieuwe plek' met een koude winter de bloemknoppen fataal is geworden.
  Gewoon wat afwachten zou ik zeggen... Ik maak mij zelden zorgen als een struik in het eerste seizoen nadat hij geplant is niet bloeit.
  Ik ga er van uit dat je de plant niet hebt gesnoeid eind van de zomer? (Dan zou je immers de aanleg van de bloemknoppen ook hebben weggesnoeid.)
  Woensdag 29 Mei 2013 om 18:51
 • Christiane V. Christiane V. neen heb de plant niet gesnoeid,ziet er wel levendig uit,hartelijk dank voor de uitleg Woensdag 29 Mei 2013 om 20:08