MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Odette d.Vraag over mijn courgette ; ik heb gelezen dat je de bloemen van de courgette zelf moet bestuiven . De mannelijke bloemen hebben een langere steel, de vrouwelijke een verdikking. Maar ik heb een plant met twee bloemen aan een lange steel ( meerdere stelen met twee bloemen) Hoe weet ik nou of die mannelijk of vrouwelijk zijn? Ze lijken allemaal mannelijk.....
  Woensdag 5 Juni 2013 om 10:09

5 reacties

 • Maarten C. Maarten C. Ik heb dat zelf nog nooit gedaan, en heb meestal wel een goede oogst. (Behalve vorig jaar geen enkele) Woensdag 5 Juni 2013 om 10:13
 • Boer Thomas Boer Thomas Odette, ik heb dit al eens aangehaald in volgend artikel:
  http://www.mijntuin.org/activi...
  De vrouwelijke bloemen hebben een duidelijke verdikking (een mini-courgette), en zijn duidelijk te onderscheiden van de mannelijke bloemen.
  De vr bloem heeft ook duidelijk maar 1 stamper, terwijl de mannelijke bloemen meeldraden hebben. Meer info kan je hier vinden:
  http://www.plantaardig.com/gro...
  Zo'n dubbele bloemen heb ik nog nooit gezien, maar volgens mij zijn die bij jou mannelijk, kan je dus ook gebruiken om de vrouwelijke te bestuiven.
  Woensdag 5 Juni 2013 om 10:52
 • Boer Thomas Boer Thomas @Maarten; het is écht wel nodig de vrouwelijke bloemen te bestuiven (tenzij de insecten dat al gedaan hebben). Anders vormt er zich wel een courgette, maar die is veel kleiner en zal uiteindelijk rotten vermits er geen zaadproductie is.
  Het beste is dus om dit smorgens handmatig te doen, zo heb je van elke vrouwelijke bloem zeker een courgette en heb je dus veel meer opbrengst.
  Woensdag 5 Juni 2013 om 10:56
 • Renee M. Renee M. Ik heb elk jaar courgettes en altijd goede oogsten, zonder handmatig bestuiven. Dinsdag 4 Maart 2014 om 20:48
 • Henk L. Henk L. Dank zij de bijen,hommels en dergelijke Maandag 7 April 2014 om 18:19