MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Pluktuin D.Het was te verwachten, maar kwam toch nog later dan gedacht: we vallen in één keer van een koude, eindeloze winter pardoes de zomer binnen. Wat een weer!

  De planten op de tuin kunnen dit wel waarderen. Ze zijn met zijn allen aan een inhaalslag begonnen. En dat mag ook wel: we lopen nog altijd weken achter "op schema". Toch zie je nu de bloemetjes verschijnen in de peultjes (weet u het nog? vorig jaar waren de peultjes op 1 juni al op!). In de kas kun je de tomatenplanten zien groeien. De asperges spuiten de grond uit.

  Asperges kunnen we blijven snijden tot 24 juni, dus profiteer er van nu het nog kan! De groene asperges moeten ook echt allemaal op tijd gesneden worden. Want elk stukje groene asperge dat boven de grond steekt, trekt aspergekevertjes aan. Het oude aspergebed, direct naast de kas, is al ernstig aangetast. Dit bed gaan we ook afdanken. De nieuwe planten willen we heel graag beschermen tegen de kevertjes.

  In de kas ontwikkelen de bloemkoolplanten zich stormachtig. Temidden van het enorme grijsgroene blad kun je in het hart van de planten het eerst wit van de bloemkolen zien schitteren. Dit is een kwestie van dagen, en dan kunnen we bloemkool gaan oogsten.

  In de platte bak, dus ook onder glas, zijn de eerste bietjes oogstbaar. Deze malse jonge bieten kunnen met blad en al gegeten worden. U hoeft hier dus niets van weg te gooien!
  Vrijdag 7 Juni 2013 om 17:02