MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Karine V.

 • Karine V.Jammer dat ik geen blauwe regen kan planten, en andere diverse giftige planten voor mijn dieren!
  Mijn kattekruid daarentegen krijgt geen schijn van kans om te groeien! Iemand tips om ze te beschermen tegen mijn junkie katten?
  Maandag 10 Juni 2013 om 04:59

7 reacties

 • Boer Thomas Boer Thomas Karine, welke dieren heb je zoal lopen toch? Ik heb zelf 3 katten, maar die komen daar niet aan hoor. Maandag 10 Juni 2013 om 12:01
 • Rosette B. Rosette B. Probeer eens fijnmazige kippendraad erover te zetten. Zorg dat die niet kan doorzakken en eens de planten aan de gang zijn groeien die erdoor. Hier komen (proberen) de buurtkatten zich er ook in te wentelen. Maandag 10 Juni 2013 om 12:27
 • Ann V. Ann V. Heb je één of meerdere plantjes staan?
  Ik heb een tijd geleden zes plantjes gekocht, en die staan tamelijk kort bij elkaar.
  Ik kocht ze 'op hoop van zegen', want jaren geleden hadden we een plant Nepeta faassenii 'Snowflake' (door zoonlief geplant op het grafje van zijn kat), maar daar kwam onze volgende kat voortdurend rollebollen.
  Tegelijkertijd hadden we echter een andere cultivar staan, en daar keek de kat niet naar om.
  Die plant is in de loop der jaren toch verdwenen, en onlangs kocht ik drie plantjes N. faassenii 'Six Hills Giant' en drie 'Walkers Low'. We hadden ze nauwelijks uit de koffer van de auto gehaald, of onze katten drentelden al om ons heen.
  (lees verder volgende reactie)

  Maandag 10 Juni 2013 om 17:15
 • Ann V. Ann V. En inderdaad: zogauw we de plantjes neerzetten, gingen ze op 'Six Hills Giant' af.
  We hebben de twee cultivars vlak bij elkaar geplant (niet mijn bedoeling, maar voor ik er goed erg in had, had manlief ze al geplant), en wat blijkt: één plantje Six Hills Giant wordt doodgeknuffeld, van de twee andere wordt ook wel eens een hapje geproefd, maar van 'Walkers Low' blijven ze voorlopig af.

  Mijn suggestie zou dus zijn: koop nog een andere cultivar, en wellicht is er dan één waar ze afblijven. En als die plantjes zich dan eenmaal goed gesettled hebben, blijven je katten er hopelijk verder af.
  Maar: zelfs het meest geknuffelde plantje bij mij is alweer vrolijk nieuwe scheuten aan het maken...
  (zie vervolg)
  Maandag 10 Juni 2013 om 17:19
 • Ann V. Ann V. En het laatste deel:
  Immers: de Engelse zeggen over kattenkruid niet voor niks: 'Set it, you won't get it - Sow it, they don't know it!'
  Waarmee bedoeld wordt: als je kattenkruid plant, dan zal je er - met katten in de buurt - niet veel plezier beleven, want tijdens het planten worden de planten zodanig gekneusd dat de katten het meteen ruiken en er op af komen.
  Maar als je zaait, komen de planten ongeschonden boven de aarde, en is de geur niet zo opvallend.
  Maandag 10 Juni 2013 om 17:19
 • Karine V. Karine V. Tja,goede ideeen wel, maar heb zo,n vijftig poezen rondlopen,(opvang voor zwaar mishandelde dieren) en een pittbull,(ook in beslag genomen), én e kieken dat mijn katten hadden binnengebracht als donskuikentje! Er zitten veel slimmeriken tussen en als,t niet lukt helpt de hond wel een handje....of ,t kippeke....:( Mijn leven is een hel! :)Denk dat ik beter iets anders plant.... Maandag 10 Juni 2013 om 17:38
 • Karine V. Karine V. Mijn pas geplante klimroos krijgt grijze blaadjes! Wat is dit???!!! Zondag 16 Juni 2013 om 07:20