Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • Riana D.Ik weet als beginnende moestuinier niet goed wat ik moet doen : alle blaadjes van mijn zelfgezaaide en uitgeplante koolplantjes (rode kool, groene kool, ...) zijn opgegeten. Ik heb nog geen slak gezien, of kan het ook iets anders zijn ? En wat doe ik eraan ? Bedankt voor jullie advies !
    Vrijdag 14 Juni 2013 om 14:59

6 reacties

  • Fons M. Fons M. konijnen en duiven zijn ook gek op jonge blaadjes, dus wellicht is het zoiets geweest. Ik heb er zelf ook last van, maar probeer het te voorkomen door gaas of netten te plaatsen.

    groetjes,
    kees
    twitter @keesdeboon
    http://deboon.blogspot.com
    Vrijdag 14 Juni 2013 om 15:50
  • RonDin J. RonDin J. Beste Riana
    als je jonge koolplantjes of peulen plant moet je daar een net over spannen anders is het een delicatesse voor de duiven,je houd er inderdaad niets van over
    succes en groet Ronny
    Vrijdag 14 Juni 2013 om 15:54
  • Riana D. Riana D. Dank je wel allebei. Dan heb ik de schuldige gevonden : duiven. Er zitten er hier zoveel ! Zou ik nu nog netten spannen ? De wortels zijn nog intact en ook de bladnerven zijn er nog. Of direct nieuwe plantjes halen en herbeginnen ?
    Vrijdag 14 Juni 2013 om 16:36
  • Rita L. Rita L. Ik heb beide gedaan. Maar nu worden de blaadjes onder de netten opgegeten door de slakken... Ik hoop op een groeispurt met het warme weer en anders koop ik nieuwe plantjes. Het is niet mooi om zien!
    Vrijdag 14 Juni 2013 om 17:22
  • Wim d. Wim d. Hoi Riana netten is een idee maar als je je koolplanten echt wil beschermen moet je vliesdoek gebruiken dat houd ook de koolvlieg tegen
    Vrijdag 14 Juni 2013 om 17:32
  • Riana D. Riana D. Ik heb jullie advies opgevolgd : heb vliesdoek besteld en anti-slakkenringen. Als ik alles heb zet ik nieuwe plantjes. Een goeie les voor de toekomst. Bedankt allemaal voor jullie advies ! Grt
    Vrijdag 14 Juni 2013 om 22:18