MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Pluktuin D.We kunnen beginnen met het plukken van aardbeien! We hebben stro onder de planten gelegd om de aardbeien vrij te houden van de grond. Zo blijven ze schoon. Binnenkort maken we ook het vogelnet af, dat de aardbeien tegen de merels moet beschermen. Natuurlijk maken we daar een "deur" in, zodat u er wel in kunt om te plukken.

  Het begint een beetje zomers uit te zien op de tuin. De tuinbonen dragen volop vruchten. Die zijn nog klein en dun, en kunnen als sperzieboon worden gegeten. Voor de echte liefhebber die niet kan wachten!
  De raapstelen en mizuna staan er prachtig op. Als het echt warm wordt, zullen deze voorjaarsgroenten snel gaan bloeien. Zoals je nu ook al ziet gebeuren met de spinazie: die gaat de laatste week in. Mizuna vergt wat toelichting, omdat het een onbekende groente is. Het lijkt wat op raapsteel, maar is steviger van "bite". U kunt het als raapsteel klaarmaken, maar het leent zich ook prima om te wokken. Wokken gaat ook heel goed met de jonge meiraapjes, die hier vlak bij staan. Ze vormen nu groot stevig lof met knapperige stengels, en nog maar een heel klein knolletje. En feite hebben we de raapjes te dicht op elkaar gezaaid om echt uit te groeien tot een knolletje. Dat betekent dat we nu plantjes er tussen uit kunnen halen, om ze als bladgroente te eten. Ook dit gaat prima in de wok (smaakt een beetje zoet zelfs).

  En verder is het wachten op de eerste peultjes. Dat kan niet lang meer duren...

  Toch ook al weer aan het werk voor de herfst: deze week savooiekool en spitskool uitgeplant.
  Vrijdag 14 Juni 2013 om 15:39