MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Mathieu   Basilicum (Ocimum basilicum)

6 reacties

 • Dieter D. Dieter D. Heeft te maken met de familie waar het deel van uitmaakt. Beukenhaag is effectief van de beukenfamilie. Haagbeuk van de berkenfamilie. Je kan ze herkennen aan het blad. Beukenhaag heeft gladde bladeren, haagbeuk ruwe bladeren zie http://www.mijntuin.org/plants.... Dinsdag 28 September 2010 om 23:13
 • Tuin@vies g. Tuin@vies g. Haagbeuk (Carpinus betulus) is meer geschikt voor hagen op natte en zware gronden. Is een zeer sterke plant en weinig gevoelig voor plagen en ziekten. Laat in de winter wat meer blad vallen dan beukenhaag, maar krijgt vroeger in het voorjaar weer nieuwe blaadjes. Haagbeuk heeft altijd groen blad.Jonge plantjes hebben een steunstok nodig om mooi rechtop te groeien.
  Beukenhaag bestaat uit een aanplant van jonge beukenbomen (Fagus sylvatica) . Meer geschikt voor zandige en minder vochtige gronden. Is meer gevoelig voor ziekten (zeker op zwaardere natte grond) en plagen (wolluis, niet eenvoudig te bestrijden). Houdt (indien goed geschoren) in de winter beter zijn blad vast, maar loopt pas laat in het voorjaar opnieuw uit. Beukenplantjes (en dus ook de beukenhaag) zijn er zowel in groene als in rode (Fagus sylvatica 'Atropurpurea) kleur.
  groetjes : de tuin@viseur
  Woensdag 29 September 2010 om 23:40
 • Piet F. Piet F. " Le charme d'Adam est d'être à poil "
  (het bekoorlijke van Adam is dat hij naakt is)
  om het verschil tussen de bladeren van
  haagbeuk = charme en
  beuk = être te onthouden.
  "adan"zoals je dat uitspreekt kun je ook vertalen door "met tanden" en "à poil" = "met haar" aan de randen van het blad.
  Uit Wikipedia:
  Omdat de beuk in symbiose met een schimmel leeft mogen de wortels van het plantgoed nooit schoon gespoeld worden en mag direct na het planten geen water gegeven worden. Jonge beuken behouden hun afgestorven blad tot eind april wanneer het nieuwe blad uitloopt. Daarom zijn ze bijzonder geschikt voor een dichte, hoge haag (beuken voor een haag zijn geen haagbeuken (Carpinus betulus): dat is een andere soort).
  Maandag 4 Oktober 2010 om 12:11
 • Mathieu V. Mathieu V. dank u. Maandag 4 Oktober 2010 om 18:24
 • christina c. christina c. Ik heb een beukenhaag en iedere zomer zit daar witte vlieg op ??Bestaat er iets dat milieu en diervriendelijk is om ze mee te behandelen ?? Maandag 28 Juli 2014 om 11:30
 • Peter T. Peter T. ik gebruik knoflookextract tegen slakken. Dit lijkt ook te helpen bij veel andere plantenziekten en ongedierte. Het is goedkoop en milieuvriendelijk. Zie voor eenvoudig recept de website van de Nedse Hostavereniging.
  Zaterdag 9 Augustus 2014 om 10:22