Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Vandaag tijdens een fietstocht een flinke bos Heermoes geplukt, om thee voor mijn tomaten van te trekken. Ben ook benieuwd of het helpt tegen schimmels op de rozen. Iemand ervaring daarmee?
    Zondag 16 Juni 2013 om 23:45

11 reacties

  • Grietje B. Grietje B. fietstocht, klinkt goed... thee voor je tomaten??????////
    Woensdag 19 Juni 2013 om 23:43
  • Ja, ik kook er extract van en dat kan verdund met water op de tomatenplanten worden verneveld. Moet preventief werken tegen allerlei schimmels. Ik wil het ook op mijn klimrozen toepassen. Maar dit is de eerste keer dat ik het doe, ben benieuwd naar het effect.
    Woensdag 19 Juni 2013 om 23:46
  • Henk L. Henk L. Hoi Wilma,zag laatst ergens het volgende.
    Men had in een donkere sterke plastic zak zand en compost gedaan een laagje van 25 cm,daar had men een aardappel in gestopt,vervolgens water gegeven totdat de aardappel uitkwam,als deze met blad zo'n 15 cm boven de grond kwam,aarde bijvullen totdat het blad 5 tot 7 cm nog boven de grond uit steekt,dit steeds herhalen en is de zak vol dan kun je na de bloei gaan oogsten,misschien iets voor jou met een kleine tuin?
    Donderdag 20 Juni 2013 om 10:01
  • Henk L. Henk L. Wilma van paardenstaart weet k dat een aftreksel hiervan heel goed helpt tegen witziekte bij kruisbessen.
    Nu paardenstaart oogsten,laten drogen in de winter en heel vroeg in het voorjaar een aftreksel maken met regenwater en besproeien.
    Donderdag 20 Juni 2013 om 10:04
  • Hoi Henk, dank je voor de aardappeltip. Ik kende deze methode al, mijn dochter past die toe. Op mijn terras heb ik ook daarvoor te weinig plaats. Pot hier, pot daar, voordat je het weet kun je niet meer met een stoel schuiven.
    Donderdag 20 Juni 2013 om 16:37
  • Henk, ik heb nu de paardestaarten/ Heermoes gedroogd. Binnenkort ga ik met een aftreksel de tomatenplanten ermee spuiten. Goede tip om wat gedroogde Heermoes voor het vroege voorjaar te bewaren. Zal ik doen.
    Donderdag 20 Juni 2013 om 16:39
  • Mia V. Mia V. @Wilma, zou dit ook werken preventief op perzikbomen voor de krulziekte? Daar heb ik ieder jaar last van maar die boom staat in mijn kipperen en ik behandel die niet met chemische produkten, paardestaart groeit bij mij tussen mijn asperges en ik raak die niet kwijt... misschien kan ik die nuttig gebruiken?
    Vrijdag 21 Juni 2013 om 20:59
  • Henk L. Henk L. Perzik is een heel moeilijke boom,heeft inderdaad last van krulziekte,bloeit als eerst in het jaar,dus veel kans op vorstschade en laat de vruchten,schade door hagel regen en dergelijke,in ieder geval goed dat je geen chemische producten gebruikt,ook niet buiten het kippenhok.
    Zaterdag 22 Juni 2013 om 00:02
  • @Mia VH, ik heb er geen idee van of Heermoes ook helpt bij perzik met krulziekte. Gebruik het nu zelf pas voor de 1e keer. Het zou preventief tegen schimmels werken omdat het 't blad harder maakt. Krulziekte is toch een virus, nietwaar?
    Stel de vraag anders eens bij de rubriek tuinvragen?
    Zaterdag 22 Juni 2013 om 00:58
  • Mia V. Mia V. @Wilma, ik dacht dat het ook een schimmel is die de krulziekte veroorzaakt, heb ik het verkeerd? ik zal toch volgend jaar wel proberen met heermoesthee!
    Zaterdag 22 Juni 2013 om 23:20
  • Ja, zou toch kunnen, Mia. Ik weet het niet zeker.
    Je kan de Heermoes overigens nu plukken om te drogen.
    Zaterdag 22 Juni 2013 om 23:23

1 tuinier vindt dit leuk