MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Ulrike B.Ik heb een sedum (waarvan ik nu zie dat ik hem niet heb toegevoegd, en ik weet dus ook niet meer hoe hij heet, dom!) die volgens het kaartje destijds redelijk hoog zou worden. Nu zijn de stengels wel heel lang, maar de plant ligt in een soort rozet op de grond! Is het de bedoeling dat ik hem opbind?

  En over opbinden gesproken, er wordt morgen superslecht weer verwacht. Moet ik bijvoorbeeld lupines, irissen en dergelijke een beetje steun geven of is dat niet nodig?
  Dinsdag 18 Juni 2013 om 11:36

3 reacties

 • Ulrike B. Ulrike B. De sedum heeft donkergroen-met-roodachtige bladeren.
  Dinsdag 18 Juni 2013 om 11:37
 • Rosette B. Rosette B. Het openvallen van sedum kan voorkomen worden door hem in het voorjaar af te knippen nadat de eerste scheuten eraan zitten. Hij schiet dan een 2e keer, de bloemen zijn wel iets kleiner maar hij staat steviger. Om de 3 à 4 jaar de plant scheuren helpt ook. En in het voorjaar de plant kraken helpt ook. Dat is in het voorjaar een riek onder de plant steken, de steel naar beneden duwen tot ge de wortels van de plant hoort kraken en dan lossen.
  Ik vrees dat er nu niets anders opzit dan opbinden.
  Dinsdag 18 Juni 2013 om 13:00
 • Ulrike B. Ulrike B. Okee, dank je wel. Heb ik weer iets geleerd. Hoe zorg ik dat deze informatie in mijn 'tuinkalender' komt? Want dit is wel nuttig om volgend jaar aan herinnerd te worden. Dinsdag 18 Juni 2013 om 13:20