MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Ina t.Wij hebben een akelei, die is ontstaan uit een kruising van een gele en een blauwpaarse. De blauw paarse is al weer uitgebloeid en de gele is verdwenen. Deze kruising is ontstaan in een pot met hosta's. Nadat hij het jaar erop opnieuw opkwam, heb ik hem in de gele border gezet.
  Sinds 3 jaar vormt hij een flinke pol met prachtige bloemen, die knoppen blijft vormen tot augustus. De overige akeleien lopen op het laatst maar deze staat nog vol in bloei. Prachtig en nog mooi van kleur ook. Zijn er nog meer langbloeiende akeleien bekend?
  Woensdag 26 Juni 2013 om 00:07

5 reacties

 • Je hebt een mooie spontane kruising. Er zullen vast wel mensen zijn met lang bloeiende Akeleien. Ik heb er tamelijk veel, maar nooit opgelet of er één is die langer bloeit. Ik weet wel dat ze langer doorbloeien allemaal als je de uitgebloeide bloemen eraf knipt.Soms doe ik dat wel eens. Woensdag 26 Juni 2013 om 01:06
 • Ina t. Ina t. Maar alle anderen vormen niet steeds maar opnieuw knoppen, zoals deze. Bovendien staat deze pol voor het 3e of 4e jaar op dezelfde plek. Meestal verdwijnen ze of krijgen toch weer een andere kleur of verschijnen willekeurig in de tuin. Het lijkt erop, dat deze zich niet uitzaait, onvruchtbaar? Ik ga eens zaden vangen en proberen te zaaien. Anders wordt het stekken.
  Woensdag 26 Juni 2013 om 08:49
 • Dieter D. Dieter D. Mooi! Woensdag 26 Juni 2013 om 12:39
 • De meeste Akeleien zijn vaste planten, die toch wel enkele jaren terugkomen op dezelfde plaats en dan ook steeds in dezelfde kleur. Ze kruisen onderling wel heel gemakkelijk en daarom hebben de plantjes die uit zaad in de tuin ontstaan telkens andere kleurcombinaties. Waar dat zaad ontkiemt komen nieuwe Akeleien, daarom lijkt het alsof ze door de hele tuin 'fietsen'. Woensdag 26 Juni 2013 om 14:06
 • Ben benieuwd naar je zaad-ervaringen met deze nieuwe variant. Woensdag 26 Juni 2013 om 14:06

3 tuiniers vinden dit leuk