Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Antje S.Dag tuinliefhebbers. In mijn tuin heb ik een aantal verschillende soorten Hortensias zowel in de volle grond als in grote potten. Bloei is ieder jaar minimaal. De meesten heb ik zeker al 5 jaar. Er zijn wel altijd veel bladeren aan de planten. Een keer per jaar gebruik ik Hortensiamest. Heeft iemand een idee hoe dit kan of een tip voor me?
    Dinsdag 9 Juli 2013 om 13:35

8 reacties

  • Ad S. Ad S. Waar staan ze....Zon, schaduw, halfschaduw...? en belangrijk...snoei je ze na de winter tot kort boven het maaiveld...?
    Dinsdag 9 Juli 2013 om 13:47
  • Ad S. Ad S. Een lichte zonnige plek geeft goede bloei echter snelle uitdroging. Halfschaduw is de beste plek voor de bloei, vooraal veel vroege of late zon (geen middagzon).
    Laat de uitgebloeide bloemen aan de plant tot na de vorst.
    Snoei de plant niet te drastisch terug in het voorjaar. Hoe korter je snoeit hoe moeilijker de plant nieuwe bloei kan aanmaken.
    Dinsdag 9 Juli 2013 om 13:49
  • Antje S. Antje S. Enkelen staan in de halfschaduw, twee in de volle zon en een zelfs als uitprobeersel, in de schaduw. Dat laatste experiment is mislukt. De plant heeft het niet naar haar zin op die plek, dus ik het najaar zal ik haar omplanten. Snoeien doe ik alleen tot het maaiveld bij de planten die opnieuw van de onderkant uitlopen. Er blijven dan wel wat stengels staan waar wat knoppen aanzitten, maar die snoei ik dan weg in het voorjaar. De Hortensias in de potten snoei ik niet.
    Dinsdag 9 Juli 2013 om 14:40
  • Antje S. Antje S. Ik neem je tips in ieder geval mee ! Dank je !
    Dinsdag 9 Juli 2013 om 14:40
  • Rosette B. Rosette B. Ik veronderstel dat het hier gaat over Hydrangea macrophylla. Als je die snoeit krijg je bladeren en weinig of geen bloemen. De bloemknoppen voor volgend jaar zitten nu al onder de bloemen van dit jaar. Daarom is het best de uitgebloeide bloemen te laten staan tot laat in de lente zodat deze nog wat bescherming geven bij late vorst. In het voorjaar alleen de droge bloem weghalen en niet de dikke knop eronder. Takken van 4 jaar en ouder en zwakke takken worden tot onderaan weggesnoeid. Als de struik te dik wordt kunnen een paar takken weggehaald worden om meer plaats te krijgen binnen de struik.
    Dinsdag 9 Juli 2013 om 17:00
  • Antje S. Antje S. Ja, het is inderdaad de Hydrangea macrophylla. Ik pluk wel de bloemen voor de sier. Mogelijk dat dit dus het probleem is. Ik ga erop letten en laat dit jaar de weinig bloei die ik heb eraan zitten. Dank je ROsette !
    Dinsdag 9 Juli 2013 om 20:07
  • Mia V. Mia V. mijn Hydrangea macrophylla bloeit dit jaar ook opvallend minder dan anders, heb de bloemen van vorig jaar laten zitten tot in april, maar ik denk dat door de late vorst de nieuwe knoppen beschadigd zijn... volgend jaar weer beter hoop ik.
    Zaterdag 13 Juli 2013 om 22:24
  • Antje S. Antje S. Beschadiging door de vorst zou ook kunnen.... mogelijk toch afdekken in winter..
    Zaterdag 13 Juli 2013 om 23:52