MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Benny D.

 • Benny D.Ik heb een kleine vijver van ongeveer 50-60 cm diep, met daarin sinds een jaar of drie enkele lisdodden (Typha latifolia), en elk jaar komen er wel nieuwe scheuten bij . De planten zelf doen het heel goed, de grootste is nu ongeveer 2m lang, maar tot nu toe heeft nog geen enkele plant de sigaarvormige verdikking aan het uiteinde gehad.
  Iemand enig idee hoe dit komt?
  Woensdag 10 Juli 2013 om 18:28

2 reacties

 • Mia V. Mia V. is het de grote of kleine lisdodde? heb je ze toch in een pot met een beetje klei of vijversubstraat gezet? Bij mij staan ze in een emmer half gevuld met klei en ze bloeien overvloedig en overwoekeren wel de vijver ( 'k moet zeker om de twee jaar terug nieuwe stukken planten anders staat de hele vijver vol alleen met lisdodde , ik heb er reeds gewoon op een vochtige plek in de tuin geplant en die doen het daar ook goed en geven daar ook van die leuke sigaren, zijn nu reeds zichtbaar. Woensdag 10 Juli 2013 om 23:26
 • Benny D. Benny D. Het is een grote lisdodde, en de oorspronkelijke plant staat inderdaad in een mandje met vijversubstraat. Ik zal ook eens proberen er een paar in de tuin te planten op een vochtige plek, misschien dat dit wel resultaat geeft.
  Bedankt voor de tip!
  Donderdag 11 Juli 2013 om 21:08