Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Tim   Artisjok (Cynara cardunculus var. scolymus)

  • Tim L.Zijn de artisjokken bij ander tuiniers dit jaar ook vroeg en bijzonder productief?

    Dit jaar heb ik twee indrukwekkende drie jaar oude planten, die het op een Toscaanse heuvel niet beter zouden doen! 5 heerlijke en vrij grote artisjokken zijn al in de kookpot beland. Als elke knop die er vandaag op staat nog tot een eetbaar formaat wil uitgroeien, dan heb ik er nog 17 te gaan! De volgende 5 zijn al goed op weg.

    Veel groenten zijn dit jaar een maand later te oogsten door de lange winter. Mijn eerste artisjokken waren een maand vroeger.
    Zaterdag 13 Juli 2013 om 23:52

5 reacties

  • Frank L. Frank L. Men plant is 5 jaar oud en groeit enorm met meer dan 10 bloemknoppen maar het is nog wat te vroeg om ze te oogsten. De slakken en de mieren zijn wel al aan het oogsten. De slakken zitten onderaan de plant de oude bladeren aan het op eten. Bovenaan op de jonge scheuten zitten er bladluizen. De bloemen laten ze voorlopig met rust.
    Zondag 14 Juli 2013 om 09:27
  • Mia V. Mia V. oei, bij mij is het heel wat minder, mijn planten van verleden jaar zijn de winter niet doorgekomen, ik heb één nieuwe aangeschaft maar die maakt nog geen bloemen,
    hoe overwinteren jullie die artisjokken?
    Zondag 14 Juli 2013 om 23:18
  • Tim L. Tim L. Mijn planten zijn onbeschermd de winter doorgekomen, maar het schijnt aangeraden te zijn om ze af te dekken. Vroeger heb ik zelf al heel wat artisjokken verloren aan de muizen, die verzot zijn op de wortels.
    Zondag 14 Juli 2013 om 23:41
  • Frank L. Frank L. Heb hier ontdekt dat deze planten kunnen stuk gaan in een strenge winter. Dat was nieuw voor me. Toch is men plant nog nooit stuk gegaan en dat zal wel alles te maken hebben met de 10 cm dikke mulch laag rond men planten. De dikke laag diende om het onkruid te bestrijden maar ze werkt blijkbaar ook zeer goed als winterbescherming.
    Zondag 14 Juli 2013 om 23:50
  • Nele M. Nele M. Ik wist niet dat dat zo groot was een artisjokplant! :) Ik heb vandaag zaadjes van jou gaan halen in de zadenbib :)
    Zaterdag 9 Mei 2015 om 16:43

1 tuinier vindt dit leuk