Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Dirk T.

  • Dirk T.Hallo
    heeft er iemand ervaring met josta bes. Heb er dit jaar 3 geplaatst, bij 2 verschillende leveranciers aangekocht.
    De ene is meer een stuikje geworden met nu al een weinig bessen aan .de 2 andere zijn meer boompjes op stam beginnen lijken en hebben zich nogal breed uit gesperd. Maar aan laatste 2 zie ik nog niks van bes ontwikkeling. is dit om dat het nog maar eerstejaars struiken zijn ,en zouden dat 2 verschillende varieten zijn misschien. Op beide bijgeleverde kaartjes staan josta bes vermeld maar anders niks meer. Dank voor uw eventuele info,of moet ik evnetueel een foto nemen
    Vrijdag 26 Juli 2013 om 16:32

2 reacties

  • Herman M. Herman M. Heb in het najaar een paar scheuten genomen en geplant met plastiek aan de voet. Ga ze eerstdaags uitplanten dicht in elkaars buurt. Misschien is dit wel de oorzaak van geen vruchten. Omdat die ééne struik of verschillende soorten elkaar niet kunnen bevruchten ??? Hopelijk krijg ik dit jaar een Josta bes te zien.
    Dinsdag 25 Februari 2014 om 12:46
  • Theo W. Theo W. Bij ons heeft het 2 jaar geduurd voordat de struik echt vruchten ging dragen. Dit jaar een volle struik. Helaas voor ons een dag te lang gewacht plukken. De vogels vonden ze schijnbaar eerder dan wij erg lekker :-).
    Dat gold overigens ook voor de kruis- en aalbessen ............ en nee wij gooien geen net over ons fruit, het is ieder jaar gewoon weer afwachten wie het meeste fruit eet.
    Woensdag 29 Juli 2020 om 10:28