MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Peter F.Ik begin een lichte paniek te vertonen. )-: Ergens een maand geleden kocht ik een grote (ergens 1,70 groot) Croton plan. De wortel / pot verplaatst naar een grotere pot met onderaan nog korrels erin (en extra plantaarde).
  Plant zelf staat in de grote open hall, daglicht, maar nooit direct zonlicht (noordkant). Tocht is er volgens mij niet echt, buiten als er misschien eens 5 min. een deur openstaat.

  Echter, ik vrees dat ze ondertussen bijna de helft van haar bladeren kwijt is. Ik let erop dat de grond vochtig aanvoelt, maar zeker niet dras-nat staat.

  Ik heb de indruk dat onderaan zeker verse bladen bijkomen (en er daar geen afvallen).

  Wie heeft tips voor me?
  Zaterdag 3 Augustus 2013 om 10:36

2 reacties

 • Lieven G. Lieven G. Zet haar zonnig of in de schaduw, maar niet te koud. De plant mag niet te koud staan (niet onder de 15 graden) en heeft behoefte aan een hoge luchtvochtigheid. Veel sproeien is dus noodzakelijk. Ook kan de diep-bord-methode toegepast worden. Zet hiervoor de pot op een omgekeerde schotel in een diep bord met water. Dit houdt de luchtvochtigheid om de plant heen hoog. Het waterniveau moet echter onder de potkluit blijven, anders wordt deze te nat. Zaterdag 3 Augustus 2013 om 16:55
 • Peter F. Peter F. Dank, gisteren gestart met 4 keer daags benevelen. Laat ons hopen, want in bovenste deel begint ze sterk "bladloos" te worden. )-: Maandag 5 Augustus 2013 om 23:10