MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Jeanny v.is er niemand die mij kan helpen met mijn vraag over de spinnetjes in de buxus haag. Heb geen enkele reactie op mijn vraag gehad. zie mijn post van 23 juli.
  Zaterdag 3 Augustus 2013 om 14:11

4 reacties

 • Bert V. Bert V. Onze buxussen zitten ook vol spinnetjes en spinnenwebben. Deze tasten echter de plant niet aan, vangen enkel muggen en andere insecten... Voor zover ik weet zal geen enkele spin de plant aantasten, dat zijn de mijten enz, maar die maken dan weer geen web. [ik kan fout zijn]

  Kan het zijn dat er naast de spinnetjes ook een schimmel ofzo actief is? Of dat de bodem helemaal niet voldoet voor de bessen?

  Om de spinnetjes/webben te verminderen kan je best de buxus zeer kort en mooi houden en ze eventueel met de tuinslang afspoelen.
  Zaterdag 3 Augustus 2013 om 14:37
 • Jeanny v. Jeanny v. Dank je Bert. De buxushaag is van de buren en die is ook niet aangetast,dus kort houden is geen optie. Het zijn de planten die in de buurt staan:voorgaande jaren waren het salix, het jaar daarop photinia, die dood gingen, en nu dus de rode bes.Steeds met dezelfde klachten en vol met die spinsels uit de buxus. Het is nu dubbel sneu omdat de tuintjes van de kinderen daar gesitueerd zijn Was niet slim maar ja. Nergens anders plek. Zaterdag 3 Augustus 2013 om 19:12
 • Henk L. Henk L. Hoi Jeanny,de aalbessen bemest ik met compost en grasmaaisel,een goede voeding maakt een plant gezond en beschermd deze tegen plagen en ziektes.
  De kunst is natuurlijk te weten welke plant welke voeding nodig heeft,over het algemeen
  kun je met compost niet zo veel kwaad doen,omdat het gevormd is van natuurlijk materialen.Ieder beestje heeft zijn nut in de natuur en als er een te veel van de ene soort is,is het evenwicht verstoord.
  Met pesticieden werken maak je het alleen maar erger.
  Zondag 4 Augustus 2013 om 09:52
 • Marianne Marianne Heb je hier misschien iets aan:
  http://www.ecostyle.nl/tuin/he...
  Zaterdag 21 Juni 2014 om 00:44