Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Ad S.Sinds kort maakt een vreemde bladaandoening zich meester over één van de rozen in mijn tuin. De andere rozen hebben hiervan (nog) geen last. Aan de bovenzijde verkleurt het blad donker, aan de onderzijde is geen afwijking te zien. De onderste bladeren van de plant worden (meer dan bij andere planten) geel en vallen af. Deze worden uiteraard conscentieus verwijderd. Afgaande op de bekende rozenziektes kan ik deze verkleuring niet thuisbrengen. Het is in elk geval geen oorzaak die gezocht moet worden in de vochthuishouding van de plant.
    Mogelijk een voedingsgebrek...?? Beendermeel of fosfor toevoegen...??

    Wie heeft een idee wat dit is en welke oplossing er is....
    Donderdag 8 Augustus 2013 om 18:28

1 reactie

  • Ad S. Ad S. Inmiddels heeft de rozenkweker deze 'aandoening' beoordeeld en hierover het volgende aangegeven:
    Dit is GEEN plantenziekte. Deze verkleuring is het gevolg van zeer hete dagen. De plant verdampt tijdens de hitte zoveel mogelijk. Wanneer de plant hier niet voldoende toe in staat is verkleuren de bladeren. Dit is een normaal verschijnsel als we temperaturen boven de 30 graden hebben. Dit is een natuurlijke reactie van de plant op hoge temperaturen.
    Woensdag 14 Augustus 2013 om 18:35