Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • Els M.Wat zou de bedoeling zijn van de kleine terracottapotjes, omgekeerd op tuinstokken in deze 'kitchengarden'? Zou het een schuilplaats voor de oorworm kunnen zijn? Of ...?
    Woensdag 21 Augustus 2013 om 08:44

13 reacties

  • Rosette B. Rosette B. Ik denk dat het 2 doelen heeft. Schuilplaats voor oorwormen, maar dan wordt er meestal een beetje stro in de potjes gedaan. En om je niet te stoten aan de uiteinden van de stokken, vooral bescherming van de ogen. Eens heb ik gezien waar ze verschillende figuurtjes gemaakt hadden uit terracotta die dan over de stokken geschoven werden.
    Woensdag 21 Augustus 2013 om 09:00
  • Wim d. Wim d. maar dan moet er toch stro in die potjes zitten?
    Woensdag 21 Augustus 2013 om 09:02
  • Robbie D. Robbie D. Dat was mijn gedacht ook. In sommige zelfoogstboerderijen duiden ze zo ook aan dat iets mag geoogst worden.
    Woensdag 21 Augustus 2013 om 10:20
  • Els M. Els M. Ja juist, er moet anders stro in zitten, dus het zal zijn om je niet te kwetsen aan de stokken. Ze maken bloemstukken van al die snijbloemen voor in 't kasteel van Leeds.
    Woensdag 21 Augustus 2013 om 12:28
  • Ik gebruik in mijn eigen tuin ook kleine terracottapotjes om op bamboestokken te zetten. Vooral bij de lagere stokken. Als je bukt om b.v. een onkruid te trekken, loop je groot risico om zo'n stok in je oog te steken, omdat je op een punt net eronder focust.
    Woensdag 21 Augustus 2013 om 20:45
  • Els M. Els M. Klopt, ik heb eens veel geluk gehad, met een uitstekende tak van de boerenjasmijn, die net mijn oog niet raakte, bij 't wieden er rond. En als je in die Engelse tuinen werkt ben je niet rond in een dagje ;-)
    Woensdag 21 Augustus 2013 om 22:46
  • Omgekeerde terracottapotjes met stro erin op stok bij b.v. dahlia's of monarda gebruik ik om oorwurmen te vangen, die beschadigen de bladeren nogal.
    's Morgens in de vroegte potjes legen (dan zitten er heel wat in) in plastic zak overhevelen en bij de gft deponeren.
    Donderdag 22 Augustus 2013 om 13:57
  • Robbie D. Robbie D. Margreet je kan ze beter deponeren op planten waar bladluizen of andere plagen opzitten. Die eten ze ook graag.
    Donderdag 22 Augustus 2013 om 14:08
  • Grietje B. Grietje B. waarschuwing dat er een stok staat, soms buk je en dan heb je een stok in je oog..?
    Donderdag 22 Augustus 2013 om 23:15
  • Grietje B. Grietje B. Ik doe dat ook wel als er ergens een stok in de tuin staat, je kan je er lelijk aan bezeren, is mij al eens overkomen.
    Donderdag 22 Augustus 2013 om 23:17
  • Daarom gebruik ik ze ook, Grietje. Sommige mensen steken om die reden ook kurken aan de bladeren van Agave of Yucca.
    Maandag 26 Augustus 2013 om 00:06
  • Jack K. Jack K. Mijn achterbuurman heeft deze terracottapotjes met stro in zijn kersenboom gehangen om oorwurmen een plaats te geven,die gaan dan s'nachts in deze boom op pad om de
    kersvlieg (Rhagoletis cerasi)
    te bestrijden.
    gr Jack
    Maandag 31 Maart 2014 om 20:17
  • Els M. Els M. Dat weet ik (en dat schreef Rosette hier ook eerst) maar die potjes waren leeg. Het zal eerder zijn opdat niemand zich zou kwetsen denk ik, want de tuin werd door vele mensen bezocht!
    Maandag 31 Maart 2014 om 21:37