Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Gerrit   Tomaat 'San Marzano' (Solanum lycopersicum 'San Marzano')

10 reacties

  • Eddy C. Eddy C. Er zijn wel verschillende San Marzano-types. De jouwe is wat minder puntig maar het lijkt me toch in ieder geval een San Marzano of Roma-type.
    Donderdag 5 September 2013 om 14:09
  • Gerrit S. Gerrit S. Dank je Eddy. Ik ben een beginnende moestuinier en heb nog heel veel te leren. Elke dag vind ik enkele antwoorden maar ontstaan er nog meer vragen. ;)
    Donderdag 5 September 2013 om 14:12
  • Eddy C. Eddy C. Ik begrijp je heel goed Gerrit. Ik tuinier al (heel) lang en zit ook nog wel regelmatig met vragen hoor. Ik ben toevallig ook wel heel veel met tomaten bezig, is één van mijn passies op het moment. :-)
    Donderdag 5 September 2013 om 14:26
  • Gerrit S. Gerrit S. Zal ik onthouden ;)
    Donderdag 5 September 2013 om 14:28
  • Eddy C. Eddy C. Als je heel veel verschillende tomaten wilt zien kan je dit weekend in het arboretum van Kalmthout terecht. Daar is het tomatenfestival met een tentoonstelling van enkele honderden tomatenrassen.
    Donderdag 5 September 2013 om 14:31
  • Gerrit S. Gerrit S. Dank je voor de tip Eddy, maar er staan al andere plannen op mijn agenda. Van soorten gesproken: hoe voorkom je dat zuivere soorten onzuiver worden doordat de bijtjes dit onderscheid niet maken?
    Donderdag 5 September 2013 om 14:36
  • Eddy C. Eddy C. in principe zijn tomaten zelfbestuivend maar vooral hommels durven ze inderdaad nogal eens te bevliegen, zeker in openlucht. Beroeps-zaadtelers doen een zakje van fijn stof rond de bloemtros (als ze op het punt staan open te gaan) om te beletten dat ze bestoven worden door insekten. Maar als gewone liefhebber is dat natuurlijk al vrij omslachtig.
    Donderdag 5 September 2013 om 14:52
  • Gerrit S. Gerrit S. Een oplossing kan zijn om steeds terug te vertrekken van je oorspronkelijke zaden. Maar hoelang kan je zaden bewaren?
    Donderdag 5 September 2013 om 14:56
  • Eddy C. Eddy C. Dan heb je inderdaad zekerheid Gerrit. Tomatenzaden bewaren best lang hoor. Ik heb er dit jaar ook nog gezaaid van 7 jaar oud en als ze koel en droog bewaard zijn kunnen ze zelfs nog (veel) langer kiemkrachtig blijven.
    Donderdag 5 September 2013 om 14:59
  • Guy D. Guy D. Mogelijk is het De Berao. Neem volgend weekend enkele vruchten mee naar het tomatenfestival te Kalmthout: http://fruitabc.blogspot.be/20...
    Donderdag 5 September 2013 om 20:34