MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Jan C.Ik heb vijf oleanders in pot. Voor de vries zet ik ze binnen, in de lente buien. In maart-april stonden ze nog binnen maar werden geel, verloren bijna alle bladeren en zaten allemaal vol met mini spinnetjes. Spuiten met insectenverdelger hielp even maar de beestjes bleven terugkomen. Maanden buiten gezet, geen problemen, mooie bloemen en veel nieuwe scheuten.
  Eergisteren terug binnen gezet en vandaag terug vol met die kleine spinnetjes. Wat gebeurt er en hoe kan ik het oplossen?
  Dinsdag 17 September 2013 om 17:09

3 reacties

 • Rat B. Rat B. Heb je het hier daadwerkelijk over spinnetjes, of gaat het over spint.
  Spint is een plantenparasiet die het vooral goed doet op warme droge plaatsen. Het zijn erg kleine beestjes en zitten vooral aan de onderkant van de bladeren. ze prikken in de bladeren en zuigen zo de levenssappen van de plant op. In hardnekkige gevallen zullen de bladeren vergelen en afsterven. Het kan een tijd voortleven in de potgrond, om op geschikte momenten de plant terug te verzwakken. Zo kan een spintkolonie een hele plant kapot krijgen.
  Er zijn wel degelijk middeltjes tegen te verkrijgen maar het kan een herdnekkig ongedierte blijken.
  Er zijn ook een hoop alternatieve middeltjes te vinden, zoals een sopje met spiritus en/of zeep. ook zag ik ooit lookplantjes bij in de potgrond ter preventie van spint.
  Donderdag 19 September 2013 om 00:43
 • Jan C. Jan C. Kan spint zijn, ik heb me misschien laten misleiden door de draden. Ik zal jouw raad opvolgen. Bedankt. Donderdag 19 September 2013 om 10:52
 • Rat B. Rat B. https://www.google.be/search?q...
  Spint is makkelijk te herkennen eens je weet waar je op moet letten.
  Donderdag 19 September 2013 om 12:12