MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Jan Q.

 • Jan Q.Vanaf ongeveer juli treedt er bij een aantal geheel verschillende planten en bomen(lijsterbes,Pieris Japonica, Astilbes en nog enkele) bruinverkleuring van bladeren en takken op. Bij de 2 lijsterbessen is het symptoom beperkt gebleven tot enkele takken, evenals bij de Astilbes, maar 1 Pieris struik gaat gewoon dood. Ik vind het vreemd dat de ogenschijnlijk zelfde aantasting bij zo verschillende planten optreedt. Is er iemand die licht kan werpen op dit probleem?
  Dinsdag 29 Oktober 2013 om 17:35

2 reacties

 • De Tuindokter De Tuindokter Staan de planten in dezelfde border/tuingrond? Welk soort water geef je de planten? Kan je eventueel een foto nemen en (hier) plaatsen? ... Woensdag 30 Oktober 2013 om 15:04
 • Jan Q. Jan Q. Beste Stefaan,
  Bedankt voor je reactie!
  Alle bomen/planten staan in dezelfde tuin, de Pierissen in een andere border.
  Ik heb wat foto's gemaakt. Ik had een aantal planten al gesnoeid voordat ik deze vraag op de site geplaatst heb dus daarvan kan ik geen goed beeld geven. Bij 1 van de twee Lijsterbessen (foto 1), is nog te zien dat de de top kaal is. De Astilbe (foto 2)lijkt afgestorven maar loopt in het hart opnieuw uit. Van de drie Pierissen (foto 3) is er 1 helemaal bruin en van een tweede zijn enkele takken bruin (foto 4).
  Ik heb geen idee wat voor aantasting dit kan zijn. Ik geef gewoon leidingwater.

  Sorry, ik probeer de foto's toe te voegen maar ik zie daar geen functie voor....
  Woensdag 6 November 2013 om 17:48