MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Gerard M.Hallo,

  wie kan mij helpen aan stekken van de zwarte bes ( ribes Nigrum). Ik woon in Zuid Frankrijk en ik kan nergens planten vinden. Ik heb ervaring met het maken van stekken en ik zou het heel fijn vinden als iemand mij aan deze stekken kan helpen. Het sap van de zwarte bes in bij ons niet te krijgen, dus ik zal zelf met een sapketel aan de gang moeten. Het sap van deze vrucht is goed voor mijn gezondheid. Eventuele onkosten ( ook de portokosten worden uiteraard van te voren vergoed
  Maandag 11 November 2013 om 21:52

5 reacties

 • Guy D. Guy D. Zoek eens met google.fr op "cassis Ribes nigrum" ! Maandag 11 November 2013 om 22:35
 • Johanna H. Johanna H. Ik wil wel stekken sturen, of zaadjes. Dinsdag 12 November 2013 om 09:10
 • Gerard M. Gerard M.
  hallo
  Guy en Johanna
  Antwoord op Guy, ik heb gezocht en ik heb er ook wel een paar gevonden, maar als je dan kijkt wat ze kosten, dan betaal je de hoofdprijs. Ik heb zelf een grote roseraie en als je ziet wat hier de rozen kosten, dan is dat niet in verhouding met Nederland. een roos kost hier gemiddeld 15-25 euro, terwijl je in Nederland voor minder dan 10 euro (of nog veel minder) klaar bent.

  Johanna, Jij biedt mij stekken of zaden aan. Ik heb geen ervaring met het zaaien van dit zaad. Welke grond, in een bakje,moeten de zaden gestratificeerd worden, hoe lang duurt het voordat de zaden uit komen ?? Nogal wat vragen.
  Omdat wij een heel mild klimaat hebben, lijkt mij het stekken van deze plant ook goed mogelijk. Misschien is het wel leuk om beiden te doen. Als het kan zou ik wel 15 stekken van je willen kopen. Ben je hiertoe bereid, dan hoor ik wel van jou wat je voor eventuele zaden en de stekken ( en de portokosten) wilt hebben.
  ik zal het geld van te voren overmaken.
  Miss
  Dinsdag 12 November 2013 om 09:39
 • Gerard M. Gerard M. misschien kan ik wat betekenen voor jou met rozen
  vriendelijke groet
  Dinsdag 12 November 2013 om 09:41
 • Johanna H. Johanna H. Gerard, wil je me mailen, dan kunnen we het verder bespreken rienenjonna@skynet.be Dinsdag 12 November 2013 om 14:36