MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Marij   Lampenpoetser (Callistemon laevis)

  • Marij H.Ik heb in 2012 een nieuwe Calistemon aangeschaft omdat mijn vorige na een uitbundige en lange bloei tot ver in november, de 'binnen' overwintering in de schuur, helaas niet heeft overleefd. Daarom heb ik deze Calistemon vorig jaar maar afgedekt met een plastik tas, in de volle grond laten overwinteren. In mei heb ik de slechte takken geheel weggeknipt, geknakte takken gesnoeid en de bruine blaadjes verwijderd. De kale stukken en takken zijn weer mooi groen geworden.
    De plant was al vanuit de grond opnieuw aan het uitlopen en is weer uitgegroeid tot een mooie volle plant maar bloemen had ik deze zomer niet erin. Tot mijn grote verbazing zijn er nu echter toch 5 bloemaren zichtbaar!! Geen idee of deze volgend jaar pas open gaan of nu nog want ze zijn al redelijk groot en eerdaags moet deze plant weer afgedekt worden.
    Zondag 17 November 2013 om 15:38

1 reactie

  • Marij H. Marij H. De zachte winter is weer overleefd en mijn plant zit nu gelukkig weer vol met bloem-aren. Het wachten is op wat meer zon, zodat de aren uitgroeien tot de prachtige rode
    pluizebollen.
    Vrijdag 23 Mei 2014 om 13:55