MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Pieter R.Ik ben op zoek naar een stamroos; rosa austriana (geënt op een stam van 100-120cm) maar ik kan deze nergens meer vinden.
  Heeft er iemand een idee waar deze nog te verkrijgen is?
  Dinsdag 26 November 2013 om 20:51

2 reacties

 • Gerard M. Gerard M. Hallo Pieter,
  Deze gezonde roos is op de markt gebracht door Tantau Hij heet ook Tananaistrua hij wordt zo'n 50-60 cm hoog . Zelf zou ik kiezen voor een hoogte van 100 cm. een roos met deze hoogte, komt als stamroos volgens mij meer in balans op 100 cm. Ik hoop het voor je, maar ik ben bang dat hij niet verkrijgbaar is. Ik zou het eens proberen bij Tuincentrum Lottum.
  Lukt het niet om hem te kopen, dan kun je hem altijd nog oculeren. Het lijkt moeilijk, maar dat valt best mee. Ik zou dan een bosje van 5 onderstammen kopen. Mogelijk kun je dat ook regelen vis tuincentrum Lottum. Kies voor Phänder onderstammen van ongeveer 130 cm en oculeer 3 of 4 ogen van de austriana per onderstam. Er zit licentie op deze roos, maar voor jezelf oculeren is dat geen probleem. Heb je hier wel oren naar, dan wil ik je wel verder helpen om tot een goed resultaat te komen.
  Vrijdag 29 November 2013 om 21:25
 • Pieter R. Pieter R. Dag Gerard, bedankt voor je antwoord!
  Wat rozen occuleren betreft ben ik een absolute leek, maar ik wil wel eens een poging wagen. Doe ik dat best in het voorjaar?
  Zaterdag 30 November 2013 om 19:39