Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

7 reacties

  • Ann V. Ann V. Klaver bindt stikstof uit de lucht en legt die in de bodem vast, en verbetert op die manier de bodemkwaliteit voor het gras. Bovendien wordt klaver niet zo heel erg hoog... Er zijn tegenwoordig zelfs grasmengsel waar een percentage klaverzaad aan is toegevoegd, precies omdat het ook wel ecologische voordelen kan hebben...
    Vrijdag 8 Oktober 2010 om 12:02
  • Steven V. Steven V. Dus als ik het goed begrijp, is klaver in je gazon niet zo slecht als iedereen beweert?
    Vrijdag 8 Oktober 2010 om 22:13
  • Hoow @. Hoow @. De bloemen trekken trouwens ook veel bijen aan.
    Ik hou wel van wat afwisseling in mijn "pelouze"
    Maandag 11 Oktober 2010 om 12:06
  • Ann V. Ann V. Klaver in je gazon is vooral slecht, als je een biljartlaken in je tuin wil ;-).
    Ik moet eerlijk toegeven, dat ik het in mijn wilde bloemenweide niet zo graag zie, precies omdat het de bodem verrijkt, en dat kan je in een bloemenweide niet gebruiken. Maar in een gazon is het alleen maar verkeerd als je het niet mooi vindt. (en ik ben zo'n soort mens dat madeliefjes en draadereprijs in haar gazon plant, en met klaver heb ik ook geen moeite.)
    Maandag 11 Oktober 2010 om 13:09
  • Hoow @. Hoow @. Ik had eens een vriendin op bezoek die verwonderd naar mijn gras staarde: "heb jij nu echt rond de viooltjes en madeliefjes gemaaid?"
    En ik al even verwonderd: "euh, tuurlijk, doe niet iedereen dat dan?"
    Om maar te zeggen dat er verschillende manieren zijn om om te gaan met gras. :D
    Maandag 11 Oktober 2010 om 13:27
  • Ann V. Ann V. Grijns... Onder een aantal hazelaars heb ik lievevrouwebedstro geplant, en daar heeft zich roze winterpostelein tussen gevestigd. Ik vind dat echt een prachtige combinatie... Ze bloeien gelijktijdig, dus dan heb je in mei eenn groen tapijt bezaait met witte en roze spikkeltjes. Maar ik had een keer iemand op bezoek, die wel in de gaten had dat roze winterpostelein eigenlijk als 'onkruid' te boek staat, maar ook zag dat het behoorlijk bewust daar getolereerd werd. En je zag op haar gezicht de afwisseling van 'oh wat mooi' en 'oh wat slordig' door mekaar spelen...
    Maandag 11 Oktober 2010 om 13:43
  • Piet F. Piet F. klaver in het gazon is allzzn vervelend als je veel op blote voeten loopt, omdat een bij sterft als ze gestoken heeft.
    Maandag 11 Oktober 2010 om 14:19