Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Luc V.

  • Luc V.Vanaf vorige week mogen we in ons nieuwe huis binnen. De tuin ligt er wat vervallen bij veel mos en bladeren.
    Kan iemand me vertellen wat ik in de volgende dagen en weken moet doen voor een mooi gazon te hebben tegen de volgende lente.
    Mag ik de gevallen bladeren (veel bomen) van mijn gazon nu verwijderen? of is het een bedekking tegen de koude?
    Thanks.
    Zaterdag 7 December 2013 om 21:51

4 reacties

  • Reintje E. Reintje E. in de middag ál het blad verwijderen.Wanneer het in de ochtend wat hard en wit eruit ziet, niet te veel op lopen. Heel veel geluk in je nieuwe huis en tuin!
    Zondag 8 December 2013 om 00:01
  • Hans d. Hans d. blad wegblazen en pas weer in ferb./mrt eraan zitten. met bovenstaans eens.
    Woensdag 11 December 2013 om 12:40
  • Kiki B. Kiki B. Alle volgende werkzaamheden alleen uitvoeren bij vorstvrij weer. Idd eerste het blad weghalen. Dan voor de winter het gras beluchten met een gras prikker of prikroller. Vervolgens Thomasslakkenmeel (Thomaskali) strooien, 10 kg per 100 m². Bij zware grond dit dun afstrooien met brekerzand. In eind maart nogmaals prikken en bloedmeel strooien. Dun afstrooien met goede grond. Vanaf half april het gras bemesten met culterra en om de 5 dagen maaien, niet te kort.
    Zondag 15 December 2013 om 19:17
  • Kiki B. Kiki B. Let wel op: prikken is niet het zelfde als verticuteren. Prikken geeft een beter effect. Verticuteren doe je alleen als er meer mos is dan gras. Maar dan als voor behandeling waarbij je het gras opnieuw inzaait. Want met verticuteren gaat er ook veel gras verloren. Dus: probeer het eens met prikken en zie een geweldig resultaat ! Mits je bij mest zoals omschreven en kale plekken bijzaait.
    Zondag 15 December 2013 om 22:02

2 tuiniers vinden dit leuk

  • Reintje E. Reintje E. Zondag 8 December 2013 om 00:01
  • Kiki B. Kiki B. Zondag 15 December 2013 om 19:17