Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Bjorn   Rozemarijn (Rosmarinus officinalis)

  • Bjorn S.Mijn rozemarijn ziet er verdacht dor uit. Water geven brengt precies niet veel beterschap.
    Staat momenteel binnen in een pot op een medium warme plaats.
    Iemand tips?

    désolé debutant ;-)
    Woensdag 11 December 2013 om 09:31

6 reacties

  • Mia V. Mia V. bij ons staat de rozemarijn gewoon in volle grond buiten en is tot een mooie struik uitgegroeid die elk jaar leuke bloemen geeft, nog nooit iets aan gedaan voor de vorst en die overleeft het zeker al 10 jaar, wij zullen wel moeten snoeien in de lente. De neergebogen takjes wortelen vanzelf.
    Ik zou die rozemarijn in volle grond planten en met wat droge varens of bladeren beschermen(daar die nu de buitentemperatuur niet gewend is)of weet iemand iets beters? succes!
    Woensdag 11 December 2013 om 22:00
  • Marian v. Marian v. Ik heb in het najaar van een aantal van mijn kruiden uit de volle grond (rozemarijn, tijm, bieslook, munt, oregano en basilicum) een pol in een pot binnen gezet om ook in de winter verse kruiden bij de hand te hebben. Is totaal mislukt, te droog en water hielp ook niet. Het is denk ik veel te warm in huis voor ze. Op basilicum na, staat alles ook al jaren in de volle grond en groeit en bloeit daar prima.
    Woensdag 11 December 2013 om 22:14
  • Bjorn S. Bjorn S. Ik ging van hetzelfde uit en had daarom een stekje in een pot geplant om dan ook mee te nemen met mijn verhuis. Mag ik die nu nog buitenplanten, of heeft hij nu weinig overlevingskans?
    Donderdag 12 December 2013 om 09:36
  • Marian v. Marian v. Als er vorst is misschien eerst voorzichtig beschut buiten wennen overdag en s avonds koel binnen zetten. Dan als t niet meer vriest de grond in. t Proberen waard, zo wordt t ook niet echt iets.
    Donderdag 12 December 2013 om 09:39
  • Bjorn S. Bjorn S. Ok, doen we :-) Alvast bedankt
    Donderdag 12 December 2013 om 09:45
  • Marian v. Marian v. Succes met de verhuis en de nieuwe tuin!
    Donderdag 12 December 2013 om 09:48